Eskişehir’de TÜRK İŞ, DİSK, KESK, TMMOB ve Eskişehir Bilecik Tabip Odası'nın oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama programı kapsamında ilk olarak CHP İl Başkanlığı korteji, Ulus Anıtı'nda toplandı.

  Buradan Cumhuriyet Meydanı’na ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçen kortejde CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP ilçe, kadın, gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer yer aldı.

Kızılay'dan Kurban kampanyası Kızılay'dan Kurban kampanyası

Sendika ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapılan yürüyüş esnasında evlerinin balkon ve camlarından korteje sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, meydana giriş sırasında işçilerin ve emekçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Burada işçiler ve emekçilerin fotoğraf çektirme taleplerini kırmayan Ünlüce, daha sonra alanda toplanan büyük kalabalığa hitap etti.

Kürsüye sloganlar ve alkışlar eşliğinde çıkan Başkan Ünlüce, 1 Mayıs’ta Eskişehir’den ses verdiklerini belirterek, “1 Mayıs’ı elbette bayram tadında kutlamak isteriz. Ancak Türk İş, daha dün açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Artık yoksulluk sınırını hiç söylemiyorum. Açlık sınırı asgari ücretin üzerinde kalmış durumda. Bizler buradan iktidara tekrar sesleniyoruz. İnsan onuruna yakışan maaşlar istiyoruz. İşçi ölümleri iş kazaları olmasın istiyoruz. Hak kayıplarımız olmasın istiyoruz. Emekliler haklarını alsın istiyoruz. Bu meydandan Eskişehir’e, Türkiye’ye, dünyaya sesleniyoruz. Yaşasın 1 Mayıs!” diye konuştu.

Ünlüce’nin coşkulu konuşması meydanı dolduran binlerce emekçi tarafından uzun süre alkışlandı. Ünlüce konuşma sonrası meydandaki emekçilerle bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Mustafa Özarslan’ın birbirinden güzel eserleri seslendirdiği kutlama, meydanda çalışan marşlar ve şarkılar eşliğinde tamamlandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM