Büyükbeyhan şunları söyledi; “Eskişehir organize sanayi bölgesinde bulunan Maya Mekanik Sanayi Ve LTD.ŞTİ. işyerinde 13 Mart 2023 tarihinde örgütlenerek sendikamız yetki başvurusunda bulunmuş ve 21 Mart 2023 tarihinde çalışma bakanlığı tarafından yetkili sendika olduğumuz bakanlıkça tespit edilmiştir.

           İşveren yetki itiraz etmiş olup süreç devam ederken Maya Mekanik İşyeri Müdürü Olan Onur Köylüoğlu resmi tatil olan 1 Mayıs işçi bayramında çalışanların hiç rızasını bile almadan ki ( 4857 sayılı iş kanununun 41.maddesi gereği fazla saatlerde çalışmak için işçinin onayının alınması gerekir ) demektedir. Zorlama ve tehdit ile fazla mesai yapmaları için  baskı yapmıştır.

 İşçi arkadaşlar üyelerimiz 1 mayıs’ın resmi tatil olduğunu mesaiye gelmeyeceklerini söylemişlerdir. Ayrıca müdür üyelerimizi gerek yüzyüze gerekse telefon ile durmadan arayarak sendikamızdan istifa etmeleri için baskı, mobing uygulayarak suç işlemektedir. Üyelerimiz de fazla mesaiye gitmeyerek 1 Mayıs birlik,mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs işçi bayramına katılmışlardır. MAYA MEKANİK  işyeri üretim müdürü olan Onur Köylüoglu'nun ve yönetici ekibi olarak ekip arkadaşlarıyla  beraber sosyal medya üzerinden yaptığı durum paylaşımıyla başta kendi işçilerine olmak üzere tüm işçi sınıfına adına hakaret ederek yaptığı onur kırıcı, hakaret içeren paylaşımını başta sendikamız olarak kınadığımızı ve suç duyurusunda bulunduğumuzu  belirterek kamuoyuna duyurur ve en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz.”

DİSK Bölge Başkanı Zeynep Kaya ve Disk Genel iş sendikası Eskişehir Şube Başkanı Coşkun Sakçı eylemdeki işçileri desteğe gittiği belirtildi.

Editör: Mustafa YILDIRIM