27 Nisan’da Türkiye siyasi tarihinde nadir görülen bir demokrasi şöleni içerisinde kongre gerçekleştirdiklerinin altını çizen İyi Parti İl Başkanı Serdar Ulucan, “Kongre sürecinin içine baktığımızda da kazanan yine bizim İyi Parti ailemiz oldu. Saygıdeğer genel başkanımız büyük bir feraset örneği göstererek diğer siyasi parti liderlerinin yapmadığı bir durumda kendisinin aday olmayacağını fakat İyi Parti’yi kuran her insanın partide genel başkanlık yapabileceğini gösterir şekilde, 4 adaylı, demokrasi şöleninin yaşandığı bir kongre kararı aldı. Bizim bilgi, birikim olarak her daim yanımızda olacağımızı belirterek diğer adaylara başarılar diledi. Kongre sürecinde üçü de birbirinden değerli isimle bir kongre süreci yaşadık. 28. dönem milletvekili adayımız olan, akabinde şehrimiz için yılmadan, durmadan mücadelesine devam eden Eskişehir’den bir temsilcimiz olan genel merkezimizde Ankara’da Genel Kurul İdare Üyesi olan Melih Aydın’ı yürekten kutluyorum.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’ye örnek olmasını isteriz”

İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Melih Aydın, “Kongre süreci Türkiye’de çok kolay kolay görülemeyecek bir ortamda çok adaylı bir sistemle yapılan bir kongre. Türkiye’de demokrasinin nasıl olması gerektiğini, İyi Parti’nin kurumsal kimliğinin, siyasi ahlakının, parti içindeki dinamiklerin ne kadar korunduğunu gösteren bir kongre yaşandı. Kolay kolay da görülmeyen bir şekilde kurucu genel başkanın kendi isteği ile kendi partisinden ayrılması çok daha büyük altının çizilmesi gereken bir konudur. Türkiye’de örnek olmasını isteriz, koltuklara yapışanlardan bıktığımızı her zaman söyledik ki bizim genel başkanımız yalnızca verdiği sözün arkasında durmak için koltuktan kalkmıştır. Bu çok daha önemli bir şeydir. Şunu söyledi, ‘Belki başarının bin tane babası olur ama mağlubiyet yetimdir’ dedi. Ben de bu sözümü tutmak için çekiliyorum dedi, onurlu bir davranıştı. Her zaman fikirlerinden tecrübelerinden yararlanacağız.” dedi.

“Ankara’da Eskişehir lobisi yok”

Yapılan kongre sonucunda İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyelerinden biri seçilmesine yönelik de konuşan Melih Aydın, “Biz de bugün genel kurul idare üyesi olarak karşınızdayız. 50 kişilik bir Genel Kurul İdare Üyesi var parti içinde. Bu Türkiye’nin her tarafından, sahadan, teşkilattan gelen bilgileri masada tartışacak 50 kişiden biriyiz. Eskişehir bu konuda hep şanssızdı çünkü Eskişehir’in Ankara’da bir lobisi yok maalesef. Biz milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla parti ayırmaksızın kol kola girip de Eskişehir’in sorunlarını bugüne kadar çözebilmiş değiliz. Umarım bundan sonra başlarız. Eskişehir’de olduğu gibi Ankara kulislerinde de Eskişehir’e faydası olacak her konuda herkesle çalışmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

“Sığınmacı konusunun takipçisi olacağız”

AKP’nin ‘tasarruf paketi’ne Çakırözer’den tepki AKP’nin ‘tasarruf paketi’ne Çakırözer’den tepki

Son olarak sığınmacılar konusuna da değinen Melih Aydın, “Bazı belediyelerin sığınmacılar konusunda aksiyon aldığını görüyoruz. Türkçe haricinde, kurumsal tabelalar haricinde özellikle Arapça tabelalar indirilmeye başlandı. Biz bunu Eskişehir’de de görmek istiyoruz. Sığınmacılarla ilgili bizim de kendi söz verdiğimiz maddemiz vardı. Bu konunun şu an göreve gelmiş Belediye Başkanları tarafından ivedilikle hamle yapılması ve bunun mevzuata uygun şekilde kısıtlanması gerektiğine inanıyoruz. Kendilerinden randevu isteyeceğiz bugün. Kendilerine hem hayırlı olsun ziyareti yapacağız hem de bu konularda istişare yapacağız. Takipçisi de olacağız.” dedi.

Editör: şenay Yıldırım