“ODUNPAZARI TASARRUF İLKESİNE UYMADI”
AKP grubundan Mehmet Kepez, “Her seferinde eleştirilerimiz karşısında merkezi hükümete laf atılması oynamasını bilmeyen gelin yerim dar dermiş misali. Çevremizdeki iller de var. Konya belediyesini görün. Ne yazık ki 22 yıldır halk size bu yetkiyi vermedi, niye buna gocunuyorsunuz anlamıyoruz. Odunpazarı AKP’den devraldı, yaptığı işleri de yapmadıklarını da görüyoruz. Yapılan incelemelerde kültür sosyal faaliyetlere, yatırım hizmetlerinin artırılması gerektiğini söylüyoruz. Belediyenin yapacağı hizmetlerde yanındayız. Tasarruf ilkesini çok fazla uyulmadığı kanaatimizi belirtiyoruz, yatırım hizmetlerine daha ağırlık verilmesi gerekir

“ARAÇLARDAN TASARRUF ETTİK, KÜLTÜR MERKEZİ İNŞA ETTİK”
Türkiye’deki ekonomik koşul öyle kötü gidiyor ki nasıl tahmin edeceğimizi bilemiyoruz diyen CHP Grup başkanvekili Emre Genç, “Hem tasarruf etmediniz hem de gider bütçesini tutturamadınız diyorlar. Tasarruf ediyoruz. Tasarruf ilkesiyle hareket ediyoruz çünkü ondan tutturamadık. Geçen dönem bu görüşmeler esnasında borçlanma yetkisi verilmişti Kazım Kurt’a Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yetki hiçbir zaman kullanılmadı. İstesek kullanabilirdik. Özel bir bankadan yüzde 60 faizle alabilirdik. Tasarruf yaptık. Araçlardan tasarruf yaptık Yenikent kültür merkezini inşa ettik.” şeklinde konuştu. 

“TÜZEL KİŞİLER DE KRİZDEN ETKİLENİYOR”
Emre Genç sözlerine şu şekilde devam etti; “2022 de yüzde 36 enflasyon vardı. Şu an dolar akaryakıt zamları yüzde 130ları geçmekte. İnsanlar geçinemiyor. Tüzel kişiler olarak belediyeler de sıkıntı çekiyor. Giderde yüzde 87,50, gelirde de yüzde 96,50 gerçekleştirme var. 29 ekimde niye etkinlik yaptınız diyorlar, cumhuriyetin 100. Yılını niye kutlamayalım, suç mudur? 2023’te bir depremle karşılaştık. Eskişehir’e gelen çok sayıda depremzede vardı. Bu sosyal yardımlar o dönemin sosyal yardımıydı. Biz hiçbir zaman seçim için yardım etmedik. Yardım ettiğimiz kişinin nereye oy verdiğine de bakmadık.”

“YÜZDE 120 ÜZERİNDE ENFLASYONLA YARIŞIYORUZ”
Eleştirileri değerlendiren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “2022’ye göre 2023’ü değerlendirirken 2024’te değerlendirdiğinizi unutmamanız lazım. 2022’de enflasyon neymiş, 2023’te ne olmuş 2024’te ne olacak? Hep beraber göreceğiz. Mazot 6,5’tan 22 olmuş. Mazot fiyatı çok fazla diyorsunuz. Elbette fazla olacak çünkü sürekli artıyor. Enflasyonu frenleyemediğiniz sürece bu hep artacak. Yüzde 120 üzerinde enflasyonla yarışıyoruz, elbette gider artacak.” ifadelerini kullandı. 
“DEPREM SONRASI YARDIMLAR YAPTIK”
2023’ün ilk 6 ayındaki giderlere yönelik eleştirilere cevap veren Kazım Kurt, “6 şubatta deprem oldu, sosyal yardımlar arttı. Durup dururken artırmadık. O deprem bölgesine ciddi katkılar sunduk. Personel, malzeme, konteyner kurduk. Bu bütçeyi zorunlu artıracak. Mayıs ayında cumhurbaşkanlığı seçimi olduk. EYT çıkarttı Cumhurbaşkanı seçimi kazanmak için, memur maaşını artırdı. Bunları biz nereden ödeyeceğiz, bu giderler bu yüzden arttı.” dedi. 

“BÜTÇEMİZİN YARISI KADAR BORÇLANABİLİRİZ”
2024’te Odunpazarı belediyesi isterse 1 milyar 283 milyon borçlanabilecek kapasitede diyen Kazım Kurt, “Bütçemizin yarısı kadar borçlanabiliriz ama biz borçlanmayız. Ödediğimiz faiz arttı. Biz bunların tamamına dikkat etmek zorundayız. Bizden daha çok tasarruf eden kurum yoktur. Bu çalışmaları yapan bütün personele teşekkür ediyorum. Onlar da bu noktada azami önemi gösteriyor. Odunpazarı belediyesi oldukça başarılı görünüyor.” şeklinde konuştu. 

Porsuk Çayı’nda kürekler   19 Mayıs için çekildi Porsuk Çayı’nda kürekler  19 Mayıs için çekildi

Meclis oturumu 3 Haziran Pazartesi toplanılmak üzere kapatıldı.

Editör: Mustafa YILDIRIM