Kentpark ve sualtı dünyasında  muhteşem gösteriler Kentpark ve sualtı dünyasında muhteşem gösteriler



Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Oruç Baba İnan, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ile beraber çok sayıda iş insanı ve sanayici katıldı. İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda sanayi odasının hazırladığı tanıtım filmi gösterildi. Toplantıda konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Eskişehir Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesine sahip. Yeni kuruluş aşamasında olan Sivrihisar sanayi bölgesi ve Beylikova organize sanayi bölgesi ile yeni çalışmalar yapan bir kent. 3 üniversitesiyle insan gücü bakımından yetişmiş bir potansiyele sahip ve bunu geliştirmekte olan bir kent. Başta havacılık ve demiryolları olmak üzere birçok alana odaklanmış bir kent. Birçok alanda yatırım yapan, kendisini sürekli geliştiren ve büyüyen bir kent. Bunları yaparken çeşitli sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bugünkü toplantımızın genel amacı da bu sorunları konuşmak ve çözümleri ortaya koymak.” şeklinde konuştu. 
Sanayi alanlarımızı 2 katına çıkaracağız
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Oruç Baba İnan, “Sanayi alanı master planı konusunda çalışıyoruz. Gelecek sene bunu sizlerin de taktirine sunacağız. Burada temel hedefimiz sanayi alanlarımızı 5 yıl içerisinde iki katına çıkarmak gibi bir iddialı hedefimiz var. Bunu yaparken de hızlıca sıçramalarla yapmayı hedefliyoruz. Hep beraber daha büyük ölçekli işler yapmalıyız. Gücümüz yetiyorsa kendimiz yetmiyorsa gücü yetmeyen başka insanlarla ortaklıklar kurup dünya rekabetine daha kuvvetli çıkabilmemiz lazım.” açıklamasında bulundu. 
Eskişehir Türkiye’nin incisi
Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Sanayici ve iş insanlarımızın sektörel sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi amacıyla organize etmiş olduğumuz bu toplantıya katılımlarından dolayı başta Sayın Valimize ve Sayın bakan yardımcımıza teşekkür ediyorum. Eskişehir Yunusemre ile, sanayisiyle, havacılık, demiryolu, beyaz eşya gibi birçok alanla heterojen bir yapıya sahip. Bor başta olmak üzere yer altı zenginlikleri, kültür, tarih, sanat, hoşgörülü bir kent olması gibi pek çok konuda Türkiye’nin incisi, değerlisi.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM