ESKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Durusu, “Müzenin açılışı TÜGVA için mi 9 sene bekletildi?” diye sorarak tepkisini dile getirdi.

Bunca yıl neden bekletildi?

Eskişehir Kültür ve Sanat Derneği Eti Şehir ve Göç Müzesi’ne yönelik basın açıklaması düzenledi. Dernek adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Durusu, “Eskişehir Tarihi Odunpazarı Eti Şehir ve Göç Müzesi'nin arsası Vakıflar Genel Müdürlüğüne aittir. Turizm, kültür ve sanat kenti Eskişehir'in ETİ A.Ş. sponsorluğunda Eti Göç Müzesi olarak Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından tasarlanmıştır ve 2015 yılında da bina yapılmıştır. Bunca yıl neden bekletilmiştir?” şeklinde konuştu.

Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde 19 Mayıs Coşkusu Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde 19 Mayıs Coşkusu

ETİ yönetiminin onayı var mı?

Eskişehir’in, Yörük-Türkmen, Tatar, Kırım, Makedonya, Bulgar, Arnavut, Çerkes Türklerinin yaşadığı kültür mozaiği bir kent olduğuna vurgu yapan Gazi Durusu, “Peki şimdi Eskişehir Kültür ve Sanat Derneği olarak soruyoruz. Şimdi neden Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) diye bilinen şahıslara verildi? TÜGVA, Türkiye Gençlik Vakfı yetkililerinin bu binayı Türk Dünyası Vakfı ile birlikte "Göç Müzesi ve Kıraathane" olarak Eskişehir halkının hizmetine açacakları söylenmektedir. Türkiye Gençlik Vakfı'nın kıraathane ve göç müzesi olarak kullanılmasında ETİ yönetiminin onayı var mıdır, onayı yoksa ETİ sponsorluğunu feshetti mi acaba?” sorularını yöneltti.

Müzeye verilen eserler nerede?

ESKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Durusu, müzede göçmen kadınların yaptığı el işleri, tarım ve hayvancılıkta kullanılan aletlerin, kültür ve sanat eserlerinin nerede olduğunu öğrenmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Editör: şenay Yıldırım