Nargile dumanını şişeden alıp hortuma ulaştıran kısma marpuç adı verilir. Çeşitli renk ve modellerde satışa sunulan nargile marpuçları hem estetik bir görünüm sunar hem de içim esnasında mutlaka gerekli olan bir ekipmandır. Kişiler nargile takımları ile birleştirme noktaları uyumlu olan diledikleri malzeme ve görünümde marpuçlar satın alarak kullanabilirler. Satın alma kriterlerinden biri de her üründe olduğu gibi bakımı ve temizliği kolay marpuçlar arasından seçim yapmaktır. Bu içeriğimizde marpuçların temizliği ve bakımının nasıl yapıldığını detayları ile açıklayacağız.

Nargile Marpuç Temizliği

Nargile ekipmanlarınızın hem ömrünü uzatmak hem de kötü koku ve tat oluşumunu engellemek adına birçok parçasını düzenli olarak temizlemeli ve kurumaya bırakmalısınız. Aksi halde zamanla hem daha kolay eskiyecektir hem de içimden aldığınız kalitede düşüş olacaktır. Nargile takımı temizlik rutininizin bir parçası olması gereken marpuç temizliğini iki ayrı yolla gerçekleştirmeniz mümkündür;

Amerika'da Taşımacılık ve Ticaretin Sırları Amerika'da Taşımacılık ve Ticaretin Sırları

●       Sıcak su

●       Sirke ya da limon su karşımı

Sıcak Su Kullanarak Marpuç Temizliği

Nargile ile işiniz bittikten sonra marpucu sıcak suyun içinde 15 – 20 dakika boyunca bekletiniz. Bu sayede tüm kirler yumuşayacaktır. Ardından özel bir fırça kullanarak yüzeyi çizmeden iç ve dış kısmını ovalayıp bol su ile durulayınız. Herhangi bir temizlik maddesi kullanmadığınız için bu uygulama sırasında güçlü ovmalısınız ancak yüzeylere zarar vermeyecek sünger, fırça gibi temizlik ekipmanları kullanmalısınız.

Sirke ya da Limon Kullanarak Marpuç Temizliği

Sıcak su – limon ya da sirke – sıcak su ile bir karışım hazırlayıp marpucu içerisinde yarım saat kadar bekletin. Ancak marpucun malzemesinin kaliteli olması ve karışımla etkileşime girerek paslanmayacak dirençte olması, örneğin paslanmaz çelik malzemeden yapılmış olması, önemlidir.

Ardından karışımın içinden çıkarıp bol su ile durulayabilirsiniz. Limon ya da sirke kullanımı marpuçtaki kötü kokuları ve pislikleri çözüp rahatça atacaktır.

Eğer nargile marpucunuzun bu tip uygulamalarla temizlenmeyeceğini düşünüyorsanız ve bu konuda katı kurallarınız yoksa bulaşık deterjanı ile de sıcak su kullanarak elde marpucunuzu yıkayıp kurulayabilirsiniz. Kurulamadan marpucu kapalı bir alana saklamanızı kötü koku ve bakteri oluşumunu önlemek adına tavsiye etmeyiz.

Bize ulaşmak için ürünlerimizden almak için https://www.sbbnargile.com/ adresinden yararlanabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM