Şehir turizminin önemli bir turizm destinasyonu olan Eskişehir, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Eskişehir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (ESBALGÖÇ) düzenlediği etkinlik kapsamında aralarında Yunanistan'ın Batı Trakya Bölgesi’nde yaşayan ve öğrenim gören Türk öğrenciler ile ailelerinin de bulunduğu heyet, iki günlük Eskişehir gezisi için şehre geldiler.

Heyette Batı Trakya Encümenler Birliği Denetim Kurulu Başkanı Dr. Kenan Gagali, Okul Aile Birliği Başkanı Refiye Bekir, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice Recep, İclal Ahmet, Aslı Mustafa, Febiha Mustafa, Ali Süleyman Enise Hacı Osman da yer aldılar.

7 çocuklu aile kirayı ödeyemeyince sokağa atıldı 7 çocuklu aile kirayı ödeyemeyince sokağa atıldı

Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan tematik müzeleri gezen öğrenciler ve aileleri ile bir araya gelen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, misafirleri Eskişehir’de görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek kalabalık heyet ile bir süre sohbet etti. Kurtuluş Müzesi’ni gezen öğrenciler Başkan Ünlüce’ye teşekkür ederek birlikte fotoğraf çektirdikten sonra gezi programına devam ettiler.

Yunanistan’dan iki otobüsle gelen öğrenciler ve aileleri Eskişehir’e hayran kaldıklarını belirterek, “Eskişehir çok güzel bir şehir. Tekrar gelmeyi çok isteriz. Müzeleri çok beğendik. Kurtuluş Müzesi başta olmak üzere diğer tüm müzeler mutlaka gelinip görülmeli.” dediler. Gezi programı Eskişehir’in tarihi ve turistik merkezlerinin gezilmesi ile tamamlandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM