Dernek adına konuşan Güler Yılmaz, "Türk Dünyası Kültür Başkentinin web sitesinde 'devam eden eserlerimiz' kısmında yer alan, arsası Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan ETİ A.Ş. sponsorluğunda Türkiye'deki ilk ve tek göç temalı müzesi olarak tasarlamıştır. Şimdi TÜGVA yetkilileri bu binayı Türk Dünyası Vakfı ile birlikte kıraathane ve göç müzesi olarak halka sunacaklarını belirtmektedirler." ifadelerini kullandı.

"ETİ yönetiminin onayı var mı?"

Güler Yılmaz, "Türk Dünyası Vakfı ile TÜGVA'nın ortak bir projesi olan kıraathane ve göç müzesi için ETİ yönetiminin onayı var mıdır? Yoksa ETİ A.Ş sponsorluğunu feshetmiş midir?" sorularını yöneltti.

"Eskişehirliler 9 yıldır bekliyor"

Eskişehir'in tam 9 yıldır bu müzenin açılmasını beklediğini belirten Güler Yılmaz, "Turistlerin en çok ziyaret ettiği Tarihi Odunpazarı bölgesinde yer alan bu müze 9.yıl önce hayata geçirilseydi sadece Eskişehir değil, Türkiye içinde önemli bir kültürel kazanım olacaktı."

"Halkı aydınlatın"

Çılgın Sayısal Loto’da büyük ikramiye rekor kırardı Çılgın Sayısal Loto’da büyük ikramiye rekor kırardı

Güler Yılmaz son olarak müze envanterine eklenen göçmen derneklerinin kültürel değerleri olan geleneksel el işlerinin, geleneksel oyma örneklerinin, tarım ve hayvancıkta kullanılan eşyaların nerede olduğu konusunda, Eskişehir halkı olarak bilgi verilmesini istediklerini dile getirdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM