Yer şunları söyledi: “Odunpazarı tarihi bölgede olan mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğünde bulunup Türk Dünyası Vakfı uhdesine bırakılan Eti tarafından yeniden yapılan Göç Müzesi olarak kamuoyuna duyurulup büyük ihtimal kasıtla açılmayıp Tügva isimli yapıya hangi usul ve yöntemle bilinmez tahsis edilen ve kıraathane tabelası asılan yapıyla ilgili Odunpazarı belediye başkanı Sayın Kazım Kurt Kurşunlu külliyesini geri almaya verdiğiniz mücadeleyi Göç Müzesi içinde başlatın. Biz ve tüm ilçe bileşenleri yanınızda olacağız ve gerekirse süresiz oturma eylemi, ne yapacaksak beraber yapalım ve kamu malına sahip çıkalım. Sizi bu sorumluluğu almaya davet ediyoruz.”

Emeğiniz emanetimizdir Emeğiniz emanetimizdir

“31 MART’I ÇOK YÖNLÜ DEĞERLENDİRDİK”

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer,  31 Mart Mahalli idareler seçim sonuçları üzerine Odunpazarı ilçesinde inceleme ve değerlendirmelerini çok yönlü olarak yaptıklarını belirtti.

İnsanların tercihlerine her zaman saygılı anlayışa sahip bir teşkilat olduklarını ifade eden Yer, “Bu doğrultuda anlık ve kısa zamanlık değil uzun süreçli ve kesintisiz samimiyet içeren bir yolu kabul ettik. Seçim sürecinde uyguladığımız yerinde, halkın yanında olmak ilkemizi devam ettirerek ilçemizin her noktasında olmak, her insanımıza dokunmak anlayışımızdır ve bundan sonra da artan dozda bu böyle olacaktır.” ifadelerini kullandı. Odunpazarlıların mesajı doğrultusunda beklenti ve eksiklerin ya da uygulama yanlışlarının her daim gözcüsü olmaya devam edeceklerini belirten Yer, “Merkez iktidarın, Büyükşehir ve Odunpazarı ilçe belediyelerimizin hizmetlerinde beklentinin, doğrunun, yakışanın destekçisi, yapılmayanın, unutulanın hatırlatıcısı olacağız.” şeklinde konuştu.

AYŞE ÜNLÜCE’YE SESLENDİ

Öncelikle Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan Gürol Yer, şunları söyledi: “Biliyorsunuz Belediye Başkanımız Sayın Ayşe Ünlüce’nin seçim beyannamesinde SMA’lı çocuklarımız ve sığınmacılar ile ilgili bir başlık ya da değinme görmediğimizi seçim sürecinde açıklamıştık. Bu anlamda tamamlayıcı girişimlerini bekliyor ve takip ediyor olacağız. Ülke gündeminde olan özellikle bazı CHP belediyelerinde uygulamalarını gördüğümüz ve bizim de talebimiz olsun diyerek şehrimizdeki davetsiz misafirler sığınmacıların açtıkları işyerleri ve astıkları Türkçe olmayan tabelalar konusunda bir çalışmaya başlamalarını Büyükşehir Belediyemizden bekliyoruz.”

Odunpazarı Belediye Başkanı seçilen Sayın Kazım Kurt için de aynı doğrultuda çağrıları olduğunu aktaran Yer, bunları şöyle sıraladı: “Erenköy, Emek, Huzur, Gündoğdu Mahalleleri başta olmak üzere davetsiz misafirlerin ticari faaliyetlerinin yasal olup olmadığını, genellikle geri dönüşüm alanında sokaklarda yaptıkları depolama ve işgallerin sonlandırılması, takip edilmesi konusunda vatandaşlarımızdan aldığı yeni yetkiyle girişim yapmasını beklemekteyiz.”

Editör: şenay Yıldırım