Kişi fazla kilolu olmasa bile vücutta belirli bölgelerde görülen yağlanma sebebiyle kilolu gibi görünebilir. Bu yağların ortadan kaldırılması için liposuction ameliyatına başvurulmaktadır. Bu ameliyat sayesinde kişiler oldukça kıvrımlı bir vücut hattına sahip olabilirler. Ameliyattan sonra vücut çok daha sıkı bir halde görüneceği için esneklik de aynı oranda artar.

Liposuction Nedir?

Liposuction ameliyatı genel anlamda ya aldırma ameliyatı olarak bilinmektedir. Bu sebeple pek çok kişi bu ameliyat zayıflama amaçlı olarak yapıldığını düşünebilir. Ancak bu ameliyat herhangi bir şekilde zayıflama amacı taşımaz. İnvazif bir cerrahi teknik olduğu söylenmelidir. Bu anlamda genel sağlık durumunun iyi olması gerekir. Kişilerin %30’un altında bir vücut kitle indeksi olmalıdır. Aynı zamanda kişilerin sert ve esnek bir cilde sahip olması da önemli olacaktır. Liposuction ameliyatından önce sigara içmemekte önemli bir durumdur.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Liposuction ameliyatı daha çok bölgesel olarak fazla yağlanması olan kişilere uygulanır. Gıdık, kalça, boyun, kollar, yanak, basen bölgesi gibi yerler yağlanmanın çok biriktiği alanlardır. Bu bölgelerde fazla yağlanması olan kişiler liposuction ameliyatına başvurarak kolay bir şekilde yağlarını vücuttan atabilir. Obezite derecesinde olmayan kişilere ve vücut kitle indeksinin 30’un altında olan kişilere önerilmektedir.

Türkiye'de ilk kez Eskişehir'de uygulanmaya başladı Türkiye'de ilk kez Eskişehir'de uygulanmaya başladı

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Teknolojinin de gelişmesi ile beraber çok çeşitli liposuction yöntemleri gelişmiştir. Radyo frekanslı liposuction, lazer yardımları liposakşın ve ultrason yardımda liposuction en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Bu yöntemler birbirinden farklı olsa da temelde yağ eritme ya da yağı vücuttan uzaklaştırma amaçlarına sahiptir. Bununla beraber sıkılaştırma derecelere birbirinden farklıdır.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Liposuction ameliyatı olmadan önce hastaların sağlık durumları ile ilgili olarak her türlü detayı mutlaka doktoruna aktarması gerekir. Kalıtsal ve genetik olan hastalıklar ya da doğum sonrasında oluşan hastalıklar mutlaka doktora söylenmelidir. Aynı zamanda kişinin kullanmış olduğu ilaçlar da bildirilmelidir. Ameliyat öncesinde liposuction fiyatları ile ilgili detaylı bir bilgi de doktora konuşulmalıdır.

Doktorun önereceğiniz herhangi bir öneri varsa ameliyattan önce mutlaka bunlara dikkat etmek gerekir. Ameliyattan önce sigara ve alkol tüketimi mutlaka bırakılmalıdır. Ameliyatın kolay bir şekilde geçmesi ve ameliyat sonrasında iyileşmene daha hızlı olabilmesi adına alkol ve sigaradan uzak durmak oldukça önemlidir.

Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Liposuction ameliyatından sonra da belirli hususlara dikkat etmek gerekir. Ameliyattan sonraki tedavi sürecinde özellikle beslenme çok önemlidir. Tedavi sürecinde bol miktarda su tüketmek gerekir. Aynı zamanda bitki çayları ve doğal meyve suları da tüketilebilir. Taze meyve ve sebzeler tüketilmelidir. Ancak meyve şekerinin içeriği çok yüksek olmamalıdır. Ceviz, balık gibi besinler omega 3 yağ asitleri için önemlidir. Baklagil, kuruyemiş ve tam tahıllı bir beslenme türü de yapılmalıdır. Aynı zamanda liposuction ameliyatından sonra doktor tarafından verilecek olan korse yine doktor tarafından söylenen süre içerisinde mutlaka kullanılmalıdır.

Liposuction Kimler Olmalı?

Kronik bir rahatsızlığı olmayan ya da genel sağlık durumu iyi olan kişiler için ameliyatına başvurabilir. Ameliyat öncesinde doktor ile görüşerek liposuction fiyatları hakkında detaylı bir bilgi almakta önemli olacaktır. Çünkü yöntemler ve kişinin vücut indeksi birbirinden farklı olduğu gibi fiyatlarda birbirinden farklı olacaktır. Bununla beraber doktor önerileri de iletecektir.

Liposuction Fiyatları

Vücutta yer edinmiş ve dirençli olan yağ hücrelerini dondurarak ya da ısıtarak vücuttan atma işlemleri genel anlamda kalıcılık sağlamaz. Liposuction direkt olarak fazla yağın vücuttan kesilerek çıkarılması işlemidir. Birden fazla yöntemi olduğu için liposuction fiyatları da değişiklik gösterir. Aynı zamanda ameliyatın yapıldığı bölge de fiyatlarda değişikliğe sebep olur.

Editör: Mustafa YILDIRIM