İç Anadolu Bölgesi’nde önemli bir sağlık merkezi olan hastane, kalp cerrahisindeki başarılarıyla adından söz ettiriyor.

2019 yılında başlayan açık kalp ameliyatları serisinin binincisi, 61 yaşındaki Emine Yıldız üzerinde uygulandı. Yıldız, uzun yıllardır kalp, şeker ve astım hastalıklarıyla mücadele ediyordu. Eskişehir Şehir Hastanesi’nin deneyimli doktorları tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrasında, Yıldız’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve kısa sürede iyileştiği bildirildi.

Gebeliği önlemede yüzde 99’dan daha fazla etkili yöntem Gebeliği önlemede yüzde 99’dan daha fazla etkili yöntem

“Dünya ortalamasında açık kalp ameliyatı yapıyoruz”
Emine Yıldız’ın operasyonunu geçiren Operatör Doktor Etem YücekayaEskişehir Şehir Hastanesi’nde dünya ortalamasıyla eşdeğer ameliyatlar yaptıklarını belirterek, “Burada toplanmamızın sebebi Emine Yıldız isimli hastamızı geçen hafta açık kalp ameliyatı yaptık. 2019 yılından beri açık kalp ameliyatları başarılı olarak sürdürülmekte olup, kendisi bininci hastamız olmaktadır. Özelliği oradan dolayı geliyor. Bizim hastanemizdeki açık kalp ameliyatları dünya ortalamalarıyla hemen hemen aynı oranda devam etmekte olup, başarı şansımız da aynı oranlardadır. Toplam 9 doktor olaraktan bu hizmeti vermekteyiz. Kalp cerrahisi gerçekten zor bir branş. İnsanlar çok büyük umutlarla geliyorlar ve hayatlarını size teslim ediyorlar ve bizim onu daha iyi bir şekilde geri iade etmemiz lazım. O yüzden büyük bir stres altındayız ama hastalar iyileştiği zaman çok aşırı derecede manevi doygunluk oluyor. Dolayısıyla yapılmaya değer bir meslek bence. Önümüzdeki aylarda branş olaraktan uzman doktor yetiştirmeye başlayacağız” dedi.

“Ameliyatım güzel geçti, iyiyim”
Geçirdiği operasyonun ardından Kalp ve Damar Cerrahisi servisinde kontrol altına alınan 61 yaşındaki Emine Yıldız, kendisini iyi hissettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Allah’a çok şükür iyiyim. Ameliyat güzel geçti. Etem bey ve tüm doktorlarımızdan Allah razı olsun. İyi yani, çok memnunuz. Ben çok mutlu oldum. Onlara çok teşekkür ediyorum. Herkesle çok ilgileniyorlar. Arka tarafım çok ağrıyordu. Şekerim ve astımım var. 15 yıldır şeker hastasıyım. Ama şu an Allah’ıma binlerce şükürler olsun ki iyiyim. Allah doktorlarımızdan ve hemşirelerimizden razı olsun, onları çok seviyorum. Başarılar diliyorum hepsine.”

Editör: Mustafa YILDIRIM