Gündem

10 Ekim'de yitirilenler unutulmadı!

10 Ekim katliamı 8'nci yılında Eskişehir'de Yediler Parkı'nda TMMOB, Tabip Odası ve KESK'in ortak düzenlediği açıklama ile anıldı.

Abone Ol

104 kişinin yaşamını yitirdiği ve 500'e yakın kişinin yaralandığı Ankara Garı önünde yapılan saldırının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen acısının hala taze olduğunu ifade eden Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Başkanı Hamit Güçlüer, gerçeklerin açıklığa kavuşturulmasını istediklerini söyledi.

ER YA DA GEÇ SORUMLULAR CEZALANDIRILACAK

10 Ekim Ankara Katliamı Davası'nın gerçek sorumlular yargılanana kadar devam edeceğini dile getiren Güçlüer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Katliama ilişkin dava iddianamesi mahkemeye sunulduğu günden itibaren yürütülen soruşturmanın olayı tüm boyutlarıyla açıklığa kavuşturmaktan uzak olduğunu ifade ettik. Katliamda ihmali olan kamu görevlilerinin ve sorumlulukları bulunan siyasetçilerin de yargılanması gerektiğini dile getirdik. Ne yazık ki mahkeme bu doğrultuda cesur bir adım atmadı ve bu eksik karar sonucunda kamuoyu vicdanında adalet tecelli etmedi. Yakın tarihimizin en karanlık döneminin aydınlığa kavuşması için siyasetçileri de ellerini vicdanlarına koymaya davet ediyoruz. Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak, Emek, demokrasi,barış kazanacak!