Lületaşına sahip çıkmaya devam edeceğiz Lületaşına sahip çıkmaya devam edeceğiz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101. yılı, Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Dernek Başkanı Cihan Taşar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Atatürk'ün Türk milletine miras bıraktığı Cumhuriyetin yıl dönümünde Cumhuriyet’in değerlerine ve Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmanın önemini vurguladı.

Son dönemde yaşanan ve özellikle TUSAŞ’a yapılan terör saldırısının Cumhuriyet coşkusuna gölge düşürmek isteyen grupların amaçlarına hizmet etmemesi gerektiğini belirten Taşar, “Bu saldırılar asla bizi Cumhuriyetimize olan bağlılığımızdan vazgeçiremez. Cumhuriyetimizi kutlamak, terör gruplarına karşı en güçlü cevaptır," ifadelerini kullandı.

Kutlama Programı ve Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü

Etkinlikler kapsamında 28 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 13.00’te Vilayet Meydanı’nda Resmi Tören'in ardından Atatürkçü Düşünce Derneği adına çelenk sunumu ve bir basın açıklaması yapılacak. 29 Ekim Salı günü saat 15.00’te ise Adalar Atatürk Caddesi girişinden başlayacak ve Vilayet Meydanı’nda son bulacak olan “Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü” gerçekleştirilecek.

Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi, Eskişehir halkını Cumhuriyet’in 101. yılını coşkuyla kutlamak için etkinliklere davet ederken, Eskişehir’in çağdaş ve yurtsever halkının Cumhuriyete ve Atatürk’ün mirasına sahip çıkma kararlılığını vurguladı.

Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!