Yılın çeşitli dönemlerinde pek çok nedene bağlı olarak acil nakit ihtiyacınız olabilir. Kimi zaman eğitim ya da tatil masrafları kimi zaman beklenmedik arızalar ya da taşınmak zorunda kalmak gibi onlarca farklı neden sayabiliriz. İşte böyle zamanlarda nasıl bir çözüm bulacağınızı düşünerek zaman kaybetmeyin. Acil nakit ihtiyaçlarının en iyi çözümleri ihtiyaç kredisi kullanmak ya da kredi kartından nakit avans çekmektir. Şimdi bu çözümleri mercek altına alalım.

●      İhtiyaç Kredisi Kullanmak

Elektrikli Araçlara Geçiş: Şarj İstasyonu Kurulumu İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Elektrikli Araçlara Geçiş: Şarj İstasyonu Kurulumu İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Acil nakit ihtiyacı olduğunda pek çok kişinin öncelikli tercihi bireysel ihtiyaç kredisi kullanmak oluyor. Tüketici kredisi talep etmek için mutlaka belirli bir amaçla kullanılmak üzere nakit para ihtiyacınızın olması gerekmez. Herhangi bir nedenle kredi talebinde bulunabilirsiniz. Sadece kredi kartı borcunuzu ödemek ya da sadece beğendiğiniz bir beyaz eşyayı, teknolojik ürünü satın almak amacıyla da bankaya ihtiyaç kredisi başvurusu yapabileceğinizi belirtelim. Eğitim masrafları, tatil giderleri ya da taşınma masraflarını karşılamak amacıyla da bu krediden faydalanmanız mümkündür.

İhtiyaç kredisi, acil nakit ihtiyacı durumunda en sık tercih edilen çözüm olmakla birlikte bütçe dostu bir çözüm olmasıyla da ön plana çıkıyor. Çünkü bankadan aldığınız krediyi uzun vade seçenekleri eşliğinde geri ödeyebilirsiniz. Vade seçenekleri 1 ila 36 ay arasında değişiyor. Bütçenizi zorlamadan kredi geri ödemesini tamamlama imkânı için vadeyi uzun tutabilir ve böylelikle aylık taksit tutarlarınızın daha düşük rakamlara tekabül etmesini sağlayabilirsiniz.

Elbette tüketici kredisinde en düşük faiz oranlarını sunan bankayı seçmeniz önemlidir. Faiz oranları, bankaya toplamda ne kadar geri ödeme yapacağınız konusunda belirleyici oluyor. En düşük faizler ise daha az geri ödeme yapmanız anlamına gelir. Ülkemizde ihtiyaç kredisi faiz oranları ile yüz güldüren bankaların başında Enpara.com geliyor. Gayet makul faiz oranları sunduğunu ve ihtiyaç kredisi için dosya masrafı kesintisi uygulamadığını da ekleyelim. İhtiyaç kredisi başvurusu internetten online olarak yapılabiliyor.

●      Kredi Kartından Nakit Avans Kullanmak

Acil olarak nakit paraya ihtiyaç duyduğunuzda yönelebileceğiniz seçeneklerden biri de kredi kartından nakit avans çekmektir. Eğer kredi kartınız yoksa hemen şimdi avantajlı kampanyalar sunan bir bankayı seçerek kredi kartı başvurusu yapabilirsiniz. En avantajlı seçeneği ise Enpara.com sunuyor. Kredi kartı sahipleri ömür boyu aidat ödemiyor ve sözleşmede de ömür boyu aidat alınmayacağı belirtiliyor. Dolayısıyla aidat ödemeden kredi kartı kullanmak ve dilediğiniz zaman kredi kartından nakit avans çekebilmek için siz de Enpara.com Kredi Kartı kullanıcılarından biri olabilirsiniz.

Eğer nakit ihtiyacınız çok yüksek rakamlardan oluşmuyorsa ihtiyaç kredisi talep etmeye en iyi alternatif kredi kartından nakit avans çekmektir. Ancak yüksek bir meblağa ihtiyacınız bulunuyorsa bu durumda bankaya ihtiyaç kredisi talebinizi iletmeniz çok daha akılcı bir seçim olabilir. Her iki seçeneği de detaylıca gözden geçirmek için avantajlarına göz atmanız gerekir.

Kredi kartı sadece acil nakit ihtiyacında değil pek çok açıdan avantajlı bir ödeme aracıdır. Bu nedenle eğer kredi kartı sahibi değilseniz, nakit ihtiyacınızı karşılamak için tüketici kredisine yönelseniz dahi yine de kredi kartı başvurusu yapmanızı öneririz. Harcamaların kontrol altında tutulması, nakit taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırması ve yapılan alışverişlerin sonradan taksitlendirilebiliyor olması gibi avantajlardan faydalanabilmeniz için Enpara.com kredi kartı için başvuru yapabilirsiniz.

Enpara.com kredi kartı avantajlarına internet sitesinden kolaylıkla göz atabileceğinizi de ekleyelim. Online olarak hem tüketici kredisi başvurusunu hem de kredi kartı başvurusunu saniyeler içerisinde yapabilirsiniz. Enpara.com, yapılan bu başvuruları kısa zamanda değerlendirme alıyor. Böylelikle başvuru sonucunu bekleyerek uzun süre zaman kaybetmenize de gerek kalmıyor.

Bu arada acil nakit ihtiyacı duymanızın nedeni alışveriş ise bu durumda kredi kartınızı kullanarak da bu sorunu çözebilirsiniz. Enpara.com Kredi Kartı bazı harcamalarınızın belirli limitler dahilinde olmak kaydıyla taksitlendirilmesini sağlıyor. Ödemenizi bütçenizi zorlamadan yapabilmenizin yolu açılıyor ve bu konuda da detaylı bilgiye internet sitesinden ulaşabileceğinizi hatırlatalım.