Gündem

ADD Atatürk’e saldırıyı kınadı

Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyetin 100’üncü yılı sebebiyle ‘Kurtuluştan Kuruluşa’ isimli panele tüm Eskişehir halkını davet etmek adına dernek binasında basın açıklaması düzenledi.

Abone Ol

Açıklama öncesi Atatürk’e hakaret eden lise öğrencisi hakkında da açıklama yapan Dernek Başkanı Cihan Taşar saldırıyı, “Çok çirkin bir saldırı” olarak nitelendirdi.

“ÇİRKİN, ALÇAKÇA SALDIRIYI KINIYORUZ”

Basın açıklaması öncesinde İstanbul’da bir imam hatip lisesi öğrencisinin Atatürk’e yönelik hakaret içeren bir video çekmesiyle ilgili açıklama yapan Taşar, “Atatürk’e İstanbul’da bir imam hatip lisesi öğrencisinin çirkin, adice, paylaşım gerçekleştirmesi ülkemizde büyük bir tepki ile karşılandı. Çok çirkin bir saldırı. Özellik dindar öğrencilerin yetiştirildiği kurumlar olan imam hatip liseleri maalesef, dindar bir nesil yetiştiriyor. Ahlaksız öğrenciler de yetişebiliyormuş görmüş olduk. Ülkemizin kurucusuna yönelik yapılan bu hakaret asla kabul edilemez. Yapılan çok çirkin bir saldırıdır. Bu saldırıyı kesinlikle kabul etmiyoruz, kınıyoruz. Bu alçakça saldırıyı yapan kişi hakkında da gerçekten gereken cezanın verilmesini talep ediyoruz” diyerek sert tepki gösterdi.

100. YILDA KURTULUŞTAN KURULUŞA PANELİ

Cumhuriyetin 100’üncü yılına ithafen düzenleyecekleri panele yönelik konuşan Taşar, Cumhuriyet bilincini topluma yaymak ve Cumhuriyet kültürünün, laik, çağdaş Cumhuriyet anlayışını geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi olarak, Cumhuriyetin 100. yılında ‘Kurtuluştan Kuruluşa’ konulu panel gerçekleştireceklerini duyurdu. 23 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’da gerçekleşecek panele yönelik konuşan Taşar, “Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da çok değerli tarihçiler Prof. Dr. Zafer Koylu ve Prof. Dr. Şaduman Halıcı’nın konuşmacı olarak katılacağı ve moderatörlüğünü Eğitimci Yazar Tarık Sayer’in yapacağı panelimize tüm Eskişehirlileri davet ediyoruz. Kurtuluş ve kuruluş sürecini ayrıntıları ile hep birlikte öğrenmek için Cumhuriyetimizin 100. yılında ‘Kurtuluştan Kuruluşa’ panelinde buluşuyoruz” dedi.