Gündem

ADD ve Eğitim-İş’ten Üniversitelerdeki Konferanslara Tepki

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi Başkanı Cihan Taşar ve Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Fadime Arslan, Osmangazi Üniversitesi önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla üniversitelerde düzenlenen bazı konferanslara tepki gösterdi.

Abone Ol

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi Başkanı Cihan Taşar ve Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Fadime Arslan, Osmangazi Üniversitesi önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla üniversitelerde düzenlenen bazı konferanslara tepki gösterdi. Taşar, Eskişehir’de bir dernek tarafından "Umut Eskişehir" adı altında düzenlenen etkinliklerin içeriğinin Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine aykırı olduğunu belirtti.

Cihan Taşar, bu etkinliklerin katılımcı profiline değinerek, üniversitelerin bilim yuvası kimliğine uygun olmayan kişiler tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. Taşar, “Eskişehir gibi çağdaş bir Cumhuriyet kentinde, Atatürk’e hakaret eden ve gerici fikirler yayan kişilerin üniversitelerimizde yeri yoktur,” diyerek bu etkinliklerin derhal iptal edilmesi gerektiğini vurguladı. Osmangazi ve Anadolu Üniversitelerinin rektörlüklerine de çağrıda bulunan Taşar, bu etkinliklerin iptal edilmemesi halinde suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Fadime Arslan ise konuşmasında TUSAŞ tesislerine yönelik saldırıyı kınayarak, ülke güvenliğine yönelik bu tür saldırıların Türk milletini yıldıramayacağını belirtti. Gençlerin akıl ve bilimin rehberliğinde eğitim almalarının önemine değinen Arslan, bu tür etkinliklerin gençleri Cumhuriyet ve bilim değerlerinden uzaklaştırdığına dikkat çekti. Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” sözünü hatırlatan Arslan, eğitimde bilimin yolundan sapılmaması gerektiğini ifade etti.

Basın açıklaması, Taşar ve Arslan’ın Eskişehir’de Cumhuriyet’e ve Atatürk’e yönelik her türlü saldırıya karşı duracaklarını ve Atatürk’ün aydınlık yolunda ilerlemeye devam edeceklerini vurgulamalarıyla son buldu.