Gündem

Ahmet İzzet Bengüboz’un sergisi Eskişehirliler ile buluştu

Espark AVM girişindeki Ahmet İzzet Bengüboz’un 1923-1939 Mudurnu fotoğraflarından Yüz Yıllık Miras; Bengüboz Sergisi’nin açılışı bugün gerçekleşti. 

Abone Ol


Türkiye’nin önde gelen teknoloji dağıtıcılarından Bilkom öncülüğünde, Koç Üniversitesi, Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ve akademisyenlerin destekleriyle hayata geçirilen 100 Yıllık Miras: Bengüboz projesi kapsamında, Ahmet İzzet Bengüboz’un en özel fotoğraflarının yer aldığı, Dr. A. Ege Yıldırım küratörlüğünde hazırlanan sergi bugün Espark AVM’de açıldı. Daha önce Mudurnu, İstanbul, Ankara ve İzmir’de büyük beğeni toplayan fotoğraf sergisi Eskişehir Kent Konseyi Fotoğraf Çalışma Grubu organizasyonu ile Eskişehir’de yerini aldı. Pop-up sergide 1920’li ve 30’lu yılların Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, milli mücadele kahramanları, Cumhuriyet ile gelen sosyal ve kültürel değişimin önemli belgeleri yer alıyor. 
Ahmet İzzet Bengüboz’un fotoğrafları arasından yapılan seçki ile restore edilen, renklendirilen ve yapay zekâ uygulamalarıyla günümüze taşınan eserler 13-19 Kasım 2023 tarihleri arasında Eskişehir Espark AVM giriş katında oluşturulan Pop-up sergide Eskişehirliler ile olacak.