2007 yılı akıllı telefon tarihinde milat kabul edilen bir gelişmeye sahne oldu. Steve Jobs 'un başında olduğu Apple İlk iPhone modelini piyasaya sürdü. Bu sadece bir cep telefonu değildi. Dokunmatik ekranlı, internetli bu havalı cihazlar insanoğlunun ilgisine fazlasıyla mazhar olmuştu. Sektörün diğer aktörleri de bu ilgiden pay almak istercesine (Samsung,LG,HTC vb.) akıllı telefon piyasasına hızlı bir giriş yaptılar. Artık her marka 3-4 ay arayla çıkardıkları yeni modellerini, ademoğlunun huzurunda arz-ı endam ettirerek, tüketim çılgınlığına teknolojik makyajlı bambaşka bir boyut kazandırmışlardı.
Aynı yıllarda bir başka yeni dünya enstrümanı da ademoğluyla tanışmış, kendini sevdirmeye usul usul başlamıştı. Daha sonradan yekününe birden sosyal medya diyeceğimiz olgunun ilki olan Facebook' tu bu arkadaş! Ardından instagram, twitter derken hayatımızın her ne hikmetse olmazsa olmazı olmuştu bu sosyal medya!
Hayatımıza neredeyse peş peşe giren çok akıllı telefonlar ve çok sosyal medya 2010'lu yılların başına gelindiğinde sanki çok öncelerde planlanmış gibi yan yana gelmiş , adeta bir elmanın yarısı olmuşlardı. Akıllı telefonlara yüklenen sosyal medya aplikasyonları ile telefonlar sosyal medyadan ayrı düşünülmemesi gereken bir hal almış, telefonlar iletişim için değil sosyal medyada her an her dakika görünmek, paylaşım yapmak için alınır olmaya başlamıştı. Bugüne geldiğimizde gsm operatörlerinin de bu durumdan kendileri namına keyifli bir vazife çıkardığını; faturalandırma yaparken aslan payına iletişim harcamalarını değil, sosyal medya için kullanılan internet harcamalarını koyar olduğunu görüyoruz.
Son 3-4 senedir adlarını sıklıkla duymaya başladığımız yapay zekalı robotlar, önümüzdeki birkaç yılda hayatımıza yavaş yavaş girmeye başladığında bu süper ikili (akıllı telefonlar& sosyal medya), olası muhteşem üçlüye dönüşürse biz insanoğlunu nelerin beklediğini tahmin etmek zor olmasa gerek...