Akaryakıt İstasyonu Tartışmasına Tepki Akaryakıt İstasyonu Tartışmasına Tepki

Açıklamayı videodan izleyebilirsiniz

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, yaptığı yazılı basın açıklamasında, AKP hükümetinin izlediği politikaları sert bir dille eleştirdi. Ulucan, sığınmacılar konusunda hükümetin attığı son adımları "Türk milletine karşı işlenen bir suç" olarak nitelendirerek, özellikle Türkiye’de işsizliğin artmasından sığınmacılara verilen çalışma izinlerinin sorumlu olduğunu belirtti.

Ulucan, geçtiğimiz hafta sığınmacılarla ilgili düzenledikleri basın açıklamasının ardından, hükümetin sığınmacıların çalışma izni süresini 6 aydan 3 yıla çıkaran yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımladığını belirterek, bu kararın zaten işsizlikle mücadele eden Türk gençlerinin son umutlarını da yok ettiğini savundu. "AKP iktidarı, sığınmacıları yerleştirirken Türkleri ülkeden uzaklaştırmak istiyor," diyen Ulucan, hükümeti emperyalist ve siyonist kesimlerle işbirliği yapmakla suçladı.

Ulucan açıklamasında, sığınmacıların çalışma izinlerinin derhal kaldırılması gerektiğini vurgularken, bu kararla hükümetin Türk gençlerini açlığa mahkûm ettiğini ve her bir sığınmacının çalıştığı her gün, bir Türk ailesinin geçim kapısının kapandığını ifade etti.

Yeni Anayasa ve Terörle Mücadele Eleştirisi

Ulucan, AKP hükümetinin terör örgütleriyle yaptığı kirli pazarlıkları da eleştirerek, teröristbaşı ile muhatap olmanın terör örgütlerini meşrulaştırmak anlamına geldiğini vurguladı. Ulucan, hükümetin yeni anayasa girişimlerini "şahsi çıkarlar" olarak nitelendirirken, bu girişimlerin Türkiye’nin milli bütünlüğüne zarar vereceğini belirtti.

Açıklamasını İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun sözleriyle sonlandıran Ulucan, "Terör örgütünü devlet tasfiye eder, terörün bittiğini de devlet ilan eder," diyerek, terörle mücadelede devletin kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini vurguladı.