Sağlık Haberleri

Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri ile Gelen Gençlik

Abone Ol

Zamanın etkileri ciltte sarkmalar ve kırışıklıklar şeklinde ortaya çıkar. Bu da kötü bir görünüm ve dolayısıyla özgüven düşüklüğüne sebep olur. Yüz gerdirme için ameliyat olmak birçok kişi için zahmetli ve acılı bir yöntemdir. Gelişen teknolojiyle birlikte ameliyatsız yüz germe yöntemleri de ameliyat kadar etkili sonuç vermektedir. Ameliyatsız yüz germe yöntemlerinin en büyük avantajı kolay uygulanması ve günlük yaşamı etkilememesidir. Yan etkileri bulunmaz ve genel anestezi gerektirmez. Bunların yanı sıra tek ya da birkaç seansta en iyi sonucu almak mümkündür. Peki ameliyatsız yüz germe teknikleri nelerdir?

Ulthera ile Yüz Germe

En etkili ameliyatsız yüz germe yöntemlerinden biri de Ultheradır. Bu cihaz, cildin 3-4 mm altına ses dalgası gönderir ve ses dalgaları bu derinlikte ısı dalgasına dönüştüğü için bölgeyi ısıtır. Isınan bölgedeki kollajen kendi kendini yeniler. Bu yöntem ile ciltte sıkılaşma meydana gelir. Bu cihaz ile yapılan ısıtma işlemi kollajenin yanı sıra diğer doku elemanlarını da ısı etkisiyle sıkılaştırır. Ulthera ile yüz germe işlemi tek seanslıktır. Bir kere uygulandığında 1-3 ay içinde ciltte gençleşme görülür.

2) Lazerlift ile Yüz Germe

Lazer sistemleri kullanılarak cilt ve cildin alt katmanları ısıtılır. Cilt altında bulunan kollajenler ısıtıldığı zaman kısalır ve buna bağlı olarak ciltte gerilmeler meydana gelir. Bu yöntem ile kollajen 50-60 dereceye kadar ısıtılır. Kısalan kollajen bölgesinde tekrardan kollajen üretimi meydana gelir. Bu da cildin yenilenmesi anlamına gelmektedir. Bu yöntem ile cilt ve cilt alt dokuları yenilenir, gerilir ve sıkılaşır. 2-4 seans ile en iyi sonucu almak mümkündür. Bu uygulamanın etkisi 1-2 yıl kadar sürer. Eğer PRP, somon DNA gibi yöntemlerle birlikte uygulanırsa etkisi çok daha yüksek olacaktır.

3)İple Yüz Germe

Ameliyatsız yüz germe yöntemleri arasında en popüler olanlardan biri de iple yüz germedir. Yüzde belirlenen noktalara ince iğneler kullanılarak eriyen ipler enjekte edilir. Gerekli bölgelere yerleştirilen ipler deri altına kanüller yardımıyla itilir. Bu uygulama lokal anestezi ile gerçekleştirilir. 15-45 dakika kadar süren bu uygulamada herhangi bir acı hissedilmez.