Eskişehir – Anadolu Üniversitesi, öğrencilerin yemek paylaşımında kullandıkları QR kodlarına yönelik yeni bir engelleme getirdi. Öğrenciler, mobil uygulama üzerinden aldıkları yemekleri yemek için turnikeden geçerken QR kodlarını okutabiliyor. Ancak, dayanışma örneği göstererek yemeğini yemeyecek olan öğrencilerinin QR kodlarını arkadaşlarına gönderme imkanı artık kısıtlandı.

Bu duruma tepki gösteren Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Tuna Can Ünver, üniversite yönetimine sert eleştirilerde bulundu. Ünver, “Üniversiteler babanızın ticarethaneleri değildir. Öğrencilerin dayanışmalarının önüne geçmeye ise hiç kimsenin gücü yetemez. Bu uygulama, öğrencilerin birbirine destek olmasının önünü kapatmaktadır,” dedi.

“Anadolu Üniversitesi, önce QR kodunun görüntülenme süresini 2 dakikadan 15 saniyeye düşürdü, ardından da ekran görüntüsü alımını engelledi. Bu karar, öğrenciler arasında dayanışmayı zayıflatmakta ve sadece bir yemek paylaşımını dahi zorlaştırmaktadır,” diyen Ünver, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Ünver, “Kent Lokantısı ile Aşevlerini işlevlerini karıştıranlar, bir tabildot yemeğin paylaşılmasından da rahatsız olmuş durumdalar,” ifadesini kullanarak, yaşanan durumun daha büyük bir sorun haline geldiğini belirtti.

Hatipoğlu, Eskişehir'in ihtiyaç ve eksikliklerini  Erdoğan ile görüştü Hatipoğlu, Eskişehir'in ihtiyaç ve eksikliklerini Erdoğan ile görüştü

Tuna Can Ünver, Rektörlüğe Anayasa'nın 2. maddesini hatırlatarak, “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir,” dedi.

Son olarak, üniversitenin öğrenci arkadaşlarının dayanışmasına katkı sunmasını talep eden Ünver, kamuoyunun bu konuyu gündeme taşımak adına destek vermesinin önemini vurguladı.