2024-2025 eğitim öğretim döneminin büyük sorunlarla başladığını ifade eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, özellikle okullardaki temizlik ve hijyen sorunlarının hala çözülemediğini belirtti. Akmen, çocukların sağlıksız ortamlarda eğitim almak zorunda kaldığını ve ekonomik sorunlar nedeniyle öğrencilerin kantinden yiyecek almasının imkansız hale geldiğini söyledi.

Akmen, "Okullarda fiziki koşullar yetersizken, eğitim sisteminin laiklikten uzaklaştırılması da gelecek nesilleri tehdit ediyor. ÇEDES gibi laikliğe aykırı uygulamaların yanı sıra 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' belirsizliklerle dolu," dedi.

Büyükşehir Belediyesi 34 milyon tasarruf etti Büyükşehir Belediyesi 34 milyon tasarruf etti

Ancak Akmen'e göre, bu önemli sorunlar dururken kadın öğretmenlere yönelik "Etkili Öğreticilik İçin Dış Görünüm ve Giyim Kodları" eğitimi verilmesi kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, iktidara yakın bir vakıfla yaptığı protokol doğrultusunda, kadın öğretmenlere nasıl giyineceklerinin anlatılmasının asıl amacının bir "giyim dayatması" olduğu açıkça ortadadır. Akmen, bu protokolün kadın öğretmenlere hakaret niteliğinde olduğunu belirterek, iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

Akmen, "Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan kadın öğretmenlerimizin, Bakanlığın anlaştığı vakfın eğitimine ihtiyacı yok. Milli Eğitim Bakanlığı, kadın öğretmenlerimize yönelik bu tür örseleyici uygulamalar yerine, eğitimde fırsat eşitliği gibi temel sorunlara çözüm bulmalıdır," diye konuştu