Gündem

Astsubaylar emeklilik maaşında iyileştirme istiyor

Eskişehir’de 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler, TEMAD Eskişehir İl Başkanlığı ve TEMAD Odunpazarı Şube Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirildi.

Abone Ol

Eskişehir’de 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler, TEMAD Eskişehir İl Başkanlığı ve TEMAD Odunpazarı Şube Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirildi. Etkinlik, Vilayet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Program çelenk konulmasının ardından Başkanlarının konuşmalarıyla devam etti. Programa CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de katıldı. 

Etkinlikte konuşan emekli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş, astsubayların karşılaştığı zorluklara ve taleplerine dikkat çekti. Konuşmasına, “Öncelikle 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü kutlaması nedeniyle davetimize teşrif eden siz değerli üyelerimize ve misafirlerimize hoş geldiniz diyerek TEMAD Eskişehir İl Başkanlığı ve TEMAD Odunpazarı Şube Başkanlığı olarak teşekkür ederiz" ifadeleriyle başlayan Kıdemli Başçavuş, astsubayların görevleri süresince gösterdikleri fedakarlıklara vurgu yaptı.

Kıdemli Başçavuş, astsubayların zorlu görev süreçlerinde karşılaştıkları sorunlara değinerek, "Bizler, ülkemizin bekası ve bağımsızlığı için canını hiç düşünmeden feda eden bir meslek grubuyuz. Ancak yıllardır yerine getirilmeyen sözler, emekli maaşlarının yetersizliği ve sosyal tesislerdeki ayrımcılık gibi sorunlarla karşı karşıyayız. Biz, imtiyaz değil, adalet ve eşitlik istiyoruz” dedi. Ayrıca, astsubayların OYAK gibi kurumlardan yeterli söz hakkı alamadığını ve sosyal haklarının düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

TEMAD Eskişehir İl Başkanı Emekli Hava Personel Astsubay Cihan Çaylak ise etkinlikte yaptığı konuşmada, TEMAD'ın 40. kuruluş yıldönümü ve 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nün önemine değindi. Çaylak, “Bugün, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğimizin 40. yılı ve Cumhuriyetimizin 101. yılı ile birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Kahraman astsubaylar olarak bizler, görevlerimizi yaparken her zaman vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadele ettik. Bu mücadelemizin takdir edilmesini ve haklarımızın verilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.