Köstenceli öğrencilerden başkan Ataç'a ziyaret Köstenceli öğrencilerden başkan Ataç'a ziyaret

  Eskişehir’de, Cumhuriyetin kurucu değerleri ve Atatürk ilkelerine yönelik kapsamlı bir söyleşi programı düzenleniyor. Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Derneği (AHPADİ) tarafından organize edilen “Atatürk Cumhuriyetini Yeniden Kurmak” konulu etkinlikte, Cumhuriyetin kuruluş temelleri, günümüzdeki durumu ve gelecekte karşılaşılabilecek zorluklar ele alınacak.

AHPADİ Başkanı Mehmet Ektaş yaptığı açıklamada, hain PYD/PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen kalleş saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Ektaş, bu saldırıları ve destekçilerini lanetleyerek, Türkiye'nin birliği ve Cumhuriyetin temel ilkelerinin önemine vurgu yaptı. Ülkenin belki de 12 Eylül’den sonra en zor dönemlerinden geçtiğine dikkat çeken Ektaş, “Son gelişmeler, siyasette kullanılan dil ve işbirlikçi yaklaşımlar laiklikle birlikte Atatürk Milliyetçiliğinin, Atatürk ilkelerinin ve devrimlerinin yanı sıra üniter, milli devlet yapımızın da hedef alındığını göstermektedir,” dedi.

Ektaş, Türkiye'nin Cumhuriyetin 101. yılını kutlamaya hazırlandığı bugünlerde, bazı çevrelerin Atatürkçü Türkiye Cumhuriyeti'nin son bulduğunu ilan etmeye çalıştığını belirterek, bu gelişmeleri "ibret ve esefle izlediklerini" söyledi. Açıklamasında, terör örgütü başını meclise davet edenlerle, terör destekçilerini siyasi figür haline getirmeye çalışanların, medyadaki algı yöneticileriyle birlikte Türk milletine karşı birleşerek Büyük Ortadoğu Projesi’nin ikinci aşamasını hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade etti. Ektaş, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye'yi ikinci bir kukla devlet yapılanmasına razı etmeye çalışan bu çevrelerin ardından Türkiye’den toprak talep edeceği uyarısında bulundu.

Ektaş ayrıca, “Ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunun bozulmasının tek çaresi, milletin birliği ve sesidir,” diyerek tüm vatandaşları birlik olmaya çağırdı.

Cumhuriyetin Korunması İçin Bilgi ve Bilinç Şart

Açıklamasında, bilginin savaşın en güçlü silahı olduğuna değinen Ektaş, Cumhuriyeti koruma yolunda bilgiye ve bilinçlenmeye duyulan ihtiyacın altını çizdi. Ektaş, “Cumhuriyetin 101. yılını kutlarken, Cumhuriyetin kurucu değerlerini bilmek ve anlamak, Cumhuriyete yapılan saldırıların nedenlerini kavramak ve siyasetteki işbirlikçileri tanımak, Cumhuriyeti savunmanın en temel silahıdır,” diye konuştu.

Programın onur konuğu olarak 22. Dönem Ankara Milletvekili Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu yer alacak. Çapoğlu’nun konuşmasında, “Cumhuriyet hangi temellerin üzerine kuruldu, nereye savruldu, bu savrulmada kimlerin payı oldu ve önümüzdeki dönem bizleri neler bekliyor?” sorularına yanıt aranacak.

Etkinlik Detayları:

  • Tarih: 26 Ekim 2024, Cumartesi
  • Yer: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi
  • Konuk: Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu, 22. Dönem Ankara Milletvekili

AHPADİ Başkanı Ektaş, Eskişehir’deki tüm Atatürkçü, milliyetçi, vatansever vatandaşları bu önemli etkinliğe davet etti. Ektaş, Cumhuriyetin temellerine sahip çıkmak isteyen tüm vatandaşların katılımını beklediklerini belirterek, programın ülkenin geleceğine katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.