Eskişehir Yeşilay Spor Kulübü sporcusu Nisa Nur Bırni, 20-23 Kasım 2024 tarihlerinde Bosna Hersek'te düzenlenecek Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı. Genç sporcu, ay-yıldızlı forma ile Eskişehir Yeşilay Spor Kulübü’nü de gururlandıracak.

Eskişehirspor maçının günü değişti Eskişehirspor maçının günü değişti

Nisa Nur Bırni, geçtiğimiz günlerde Konya’da yapılan Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda üçüncü olma başarısını gösterdi. Ardından 14 Ekim 2024 tarihinde yine Konya'da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası Milli Takım seçme müsabakalarında da üstün performans sergileyerek, milli takımda yer almayı başardı.

Kulüp Yöneticilerinden Tebrikler

Yeşilay Spor Kulübü Başkanı Sıtkı Karaca, Nisa Nur’un başarılarının gurur verici olduğunu belirterek, “Sporcumuza ve milli takımımıza Avrupa Şampiyonası'nda başarılar diliyorum” dedi. Yeşilay Eskişehir Şube Başkanı Ayşe Fert Dökmeci de genç sporcuyu tebrik ederek, “Kendisinden büyük başarılar bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Antrenör Abdullah Turhan: "Bayrağımızı Gururla Dalgalandıracağız"

Nisa Nur Bırni'nin taekwondo antrenörü Abdullah Turhan, Avrupa Şampiyonası'nda hem Türkiye hem de Yeşilay bayrağını dalgalandırmanın onurunu yaşayacaklarını belirterek, sporcusuna güveninin tam olduğunu söyledi.

Başarılı sporcu Nisa Nur Bırni ise Avrupa kürsüsüne çıkmak için tüm gücüyle mücadele edeceğini ifade ederek, “Kariyerime yeni bir başarı eklemek ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

Yeşilay Spor Kulübü’nün gurur kaynağı olan Nisa Nur Bırni, Eskişehir ve Türkiye'yi Avrupa’da en iyi şekilde temsil etmeye hazırlanıyor.