Banyo modelleri incelendiğinde evlerinizde tüm kişisel temizliğinizi yapabileceğiniz özel kullanışlı alanlar olduğunu görebilirsiniz. Günümüzde evlerde birden fazla böyle alan bulunmaktadır. Ebeveyn, misafir banyo modelleri bunlara örnek gösterilebilir. Bu alanlar evlerimizin ıslak ve temizliği en önemli bölgeleridir. Sudan ve nemden etkilenmemesi, temizliğinin kolay yapılabilmesi için bu alanlarda kullanılacak malzemeleri özenle seçmeniz kullanım kolaylığı açısından oldukça önemlidir. Farklı seçenekler ve birbirinden tarz tasarımlar için Koçtaş web sitesinden yararlanabilirsiniz.

Banyo Modelleri Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kullanım alanına göre düzenleme yapmaya özen gösterilir. Ebeveynler için sade daha küçük alana daha kullanışlı tasarımlar tercih edilirken, misafirler için tasarlanan alanların daha şık, ferah ve her ihtiyaca cevap verebilecek özellikte olması tercih edilir. Kullanacağınız banyo modellerine karar verirken amacınıza uygun seçimler yapmalısınız. Döşenmiş banyo fayans modelleri incelemesi yapmak da seçim için önemli bir detaydır. Bu şekilde modellerin nasıl olacağını görebilirsiniz.

Banyo modellerinden en uygun fayans seçimini yaptıktan sonra bütünlük için lavabo seçimi de yapabilirsiniz. Bu alanlar evlerinizde sık kullanılan alanlar olduğu için malzemelerin kalitesi ve kullanışlı olup olmaması önemlidir. Malzemelerin birbiri ile uyumu bu alanların ayrı bir karaktere sahibi olmasını sağlarken, burada geçirilen süre içerisinde görsel tatmini sağlar. Banyo lavabo modellerini incelerken özellikle kullanılacak alanın büyüklüğüne dikkat edilmelidir. Küçük bir alan için duvara monte edilen lavabolar tercih edilebilir. Tabi kullanım tercihinize göre tek ya da çift musluk seçimi yapabilirsiniz.

Pazen Kumaş Nedir ve Nerelerde Kullanılır? Pazen Kumaş Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Banyo Modelleri İçin En Uygun Malzeme Tercihleri Nasıl Yapılır?

Banyo modellerinden seçtiğiniz tasarımı hayata geçirmek öncelikle fayans ve lavabolar ile başlar. Buralar ıslak alanlar olduğu için ve temizliğinin de kolay olması için genellikle boya yerine fayans tercih edilir. Banyo tuvalet fayans modellerini incelediğinizde birbirinden farklı malzemeden üretilmiş çeşit çeşit renk, desen ve boyutta seçenek olduğunu görebilirsiniz. Banyo fayans modellerini inceleyip seçiminizi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar şu şekilde bir liste yapılabilir:

●      Suya dayanıklılık: Evlerimizde ki nem oranı en yüksek olan bu alanlarda tercih edilecek fayanslar suya dayanıklı olmalıdır. Bu sayede uzun ömürlü kullanım sağlarlar.

●      Kaymayan yüzey: Islak olması sebebiyle ev kazası riskinin yüksek olduğu bu alanlarda kaymaz yüzey özelliğine sahip fayanslar daha güvenli bir kullanım imkanı sağlar.

●      Bakım ve temizliğinin kolay olması: Hijyenin çok önemli olduğu bu alanlar kolay temizlenebilir ve leke tutmaz ise temizlik yapmak sizin için dert olmaktan çıkar. Buraları temizlemek için uzun süreler harcamak zorunda kalmazsınız.

●      Şekil ve boyutu: Genel görünümde çok etkilidir. Örnek vermek gerekirse küçük alanlarda büyük fayans kullanmak geniş bir ortam algısı oluşturabilir. Daha az fayans birleşim noktası ve derz işlemi ortamı daha büyük göstermeyi destekler. Geometrik desenler ve özel şekilli fayanslar da banyo modellerinizi daha geniş göstermek için tercih edebilirsiniz.

●      Fayansın inceliği/kalınlığı: Fayans kalınlığı dayanıklılık için çok önemlidir. Zeminin dayanıklı olması için duvarlara nazaran daha kalın olması iyi olur. Duvar fayansları zemine göre daha ince tercih edilerek cebinizi de rahatlatmanıza yardımcı olur.

●      Renk: Açık renk fayanslar ortamı daha geniş ve ferah gösterir. Beyaz renk fayans kullanımı ışığı yansıtma özelliği ile küçük alanlarda özellikle tercih edilmelidir. 

●      Derz rengi ve kalitesi: Fayans ve derz renkleri birbiri ile uyumlu olmalıdır. Basit bir detay gibi görünüyor olsa da aslında çok önemlidir.
 

Küçük Banyo Tasarımlarında Unutulmayacak Detaylar

Banyo modelleri arasında küçük alanları değerlendirmeniz gerektiğinde açık renk ve büyük boyutta fayansları kullanmalısınız. Tek renk, reflektif yüzeyli ve minimum şekilli fayanslar alanın olduğundan daha geniş ve ferah görünmesini destekleyici ana faktörlerdir. Eğer küçük bir alanınız varsa bu tarz bir küçük banyo tasarımlarından seçebilirsiniz. Seçim sırasında farklı ürün ve tasarımları da incelerseniz daha kolay bir ilerleme sağlayabilirsiniz. Zevkinize ve bütçenize uygun banyo modellerini inceleyip evinizde görmek isterseniz Koçtaş web sitesini inceleyebilir ürün seçenekleri arasında seçim yaparak hemen siparişinizi verebilirsiniz.