Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Bayram Bingöl, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin mültecilerle ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada Destici’nin ifadelerini eleştirerek, Türk milletinin değerlerini hafife aldığını belirtti.

Bingöl, Destici’nin "mültecilerin biri bir suç işledi, eee bunu bizim vatandaşlarımız da işliyor" şeklindeki sözlerine karşılık, “Mustafa Destici haddinizi bilin. Ya her şeyin farkındasınız ve Türk milletini salak yerine koyuyorsunuz ya da kafanızı kuma sokmuşsunuz, hiçbir şeyi görecek halde değilsiniz” dedi.

Genel müdürün temizlikçi yapılmasına tepki gösterdi Genel müdürün temizlikçi yapılmasına tepki gösterdi

"Sığınmacıların Suç Oranı Çığ Gibi Büyüyor"

Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı, sığınmacıların yaşadığı bölgelerde suç oranlarının arttığını ve bu durumun münferit olaylar olmadığını savundu. Bingöl, Eskişehir’deki bazı mahallelerde huzurun kalmadığını iddia ederek, “Gidin bakın Eskişehir’de sizin soyadınızı taşıyan Emek Mahallesi'nde, Erenköy Mahallesi'ndeki dükkânlarınızın etrafına, hiç huzur kalmış mı? Evet, sizin kendi mağazalarınızdan bahsediyorum” ifadelerini kullandı.

Bingöl, sığınmacılar tarafından işlenen suçların örtbas edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Siz kimi kiminle kıyaslıyorsunuz? Bu suçlu caniler kendi ülkelerinden savaş bahanesiyle kaçacak, güzel ülkemde elini kolunu sallaya sallaya suç işleyecek ve ‘bu da yapıyor, şu da yapıyor’ diye sadeleştirilip milletimizin gözünde alışkanlık yaratılacak, öyle mi?” dedi.

"Türk Adaletinin Vuku Bulacağı Günü Bekliyoruz"

Gülefer Yazıcıoğlu’nun Mustafa Destici’yi mahkeme salonundan kovduğunu hatırlatan Bingöl, Destici ve benzerlerinin milliyetçilik kisvesi altında halkı kandırdığını ve gerçekleri gizlediğini ileri sürdü. Bingöl, “Yok efendi, geçti o günler. Sadece Zafer Partisi’nin dile getirmesi değil artık bunlara gösterilen tepkiler. Milletimizin kendi talebi, kendi uyanışı, kendi farkındalığıdır. Dişlerimizi sıkıyor, sabırla Yüce Türk Adaleti’nin vuku bulacağı günü bekliyoruz” dedi.

"Türk Milleti Atatürk'ün İzinde Vatanını Savunacaktır"

Bingöl, son olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yanında Türk milletinin vatanını ve ailesini savunacağını belirtti. Bingöl, “Milletimiz bu hadiselere ve bunları sadeleştiren sizin gibi yancıların rezalet çıkışlarına son verecektir” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.