Gündem

Bebek katili, mecliste konuşturulamaz!

Eskişehir – Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanlığı, Ankara Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısında şehit olan vatandaşların ailelerine başsağlığı dileyerek, yaralananlara acil şifalar temennisinde bulundu.

Abone Ol

Eskişehir – Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanlığı, Ankara Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısında şehit olan vatandaşların ailelerine başsağlığı dileyerek, yaralananlara acil şifalar temennisinde bulundu. Dernek, terörün her türlüsünü kınadığını ve lanetlediğini belirtti.

Dernek Başkanı Sevinç Uluçeşme, yaptığı basın açıklamasında son on gündür yeni bir süreci aşama aşama milletimize empoze etmeye çalışanların tavır ve tutumunu eleştirerek “15 Ekim’de kaygılarımızı dile getiren bir basın açıklaması yapmıştık. Sinir uçlarımızı uyandırırlarsa önünde duramayacakları bir sele maruz kalacaklarını kamuoyuyla paylaştık” dedi.

Başkan Uluçeşme, “Biz şehit aileleri ve gaziler olarak, uluslararası dinamikleri, büyük projeleri ve çok bileşenli denklemleri göz önünde bulunduruyoruz. Bu sebeple terör örgütünün koşulsuz silah bırakmasını ve lağvedilmesini istiyoruz. Bu ülkede barışın ve huzurun tesis edilmesi en büyük dileğimizdir” ifadelerini kullandı.

Uluçeşme, Türk milletinin hassas değerlerine sahip çıkan kişilerin açıklamalarıyla utanç ve kızgınlık hissettirdiklerini vurguladı. “Sanki Türk ordusu terörle mücadelede başarısız olmuş gibi, eli kanlı terör örgütü liderinden, bebek katilinden medet umar bir şekilde Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulmasını asla kabul etmiyoruz. Fikir sahiplerini kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

“Dünyanın hangi ülkesinde tescilli teröristin millet meclisinde konuştuğu görülmüş?” diyen Uluçeşme, bu durumun görevdeki güvenlik güçlerinin azim ve direncini kıracağını belirtti. Ayrıca “Katillere umut hakkı tanımaya çalışanlar, babalarından mahrum bırakılan şehit çocuklarının umutlarını hiç düşünmediniz mi?” diye sordu.

Son olarak, terörist başının salıverilmesinin şehit ailelerine ve gazilere yapılan en büyük hakaret olduğunu dile getiren Uluçeşme, “Türk milleti adına karar veren mahkemenin mahkum ettiği terörist başını siz kimin mahkemesinde aklıyorsunuz? Şayet bu katile umut hakkı verirseniz, sizleri yüce Türk milleti affetmeyecektir” uyarısında bulundu.

Uluçeşme, vatandaşlardan teröristlere umut hakkı isteyen siyasi partilerden üyeliklerini sonlandırmalarını ve sivil toplum kuruluşlarından şehit aileleri ve gazilerin hassasiyetlerine destek olmalarını beklediklerini belirterek “Siyasi görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak bütün halkımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Yapılması planlanan bu büyük hatadan bir an önce dönülmesini temenni ederken, kahraman şehitlerimizi saygıyla anar, gazilerimize esenlikler dileriz” dedi.

Es Gazete (@esgazete)'in paylaştığı bir gönderi