Parti içerisinde demokrasiyi içselleştiremediklerini ifade eden Taşel, partinin asıl sahiplerinin örgütlü üyeler olduğunun altını çizdi. Taşel; “Benim özellikle altını çizerek söylemek istediğim şey şu, bir yere taraf oluyorsunuz. Kaybettiğinizde bunu sindirebilecek demokratik kültüre sahip olmalısınız. Çünkü CHP’liler demokrasiyi içselleştirmiş olmalılar. Ya taraf olmayacaksınız, ortak bir adayda uzlaşacaksınız ya da taraf olduğunuzda seçim kaybettiğinizde bunu mesele yapmayacaksınız. Seçime taraf olarak katılıyorsunuz, kazananın yanında en fazla 15 gün sonra yan yana olup çalışabilmelisiniz. Bizde bu olmadı. Hala da televizyonlarda doğru olmayan tanımlar yapılıyor. Bu demokrasiyi içselleştirmemiş olmaktan kaynaklıdır.” dedi.

4 adayla yarışıp 3 adaydan çok daha fazla oy alan bir İl Başkanı olmasına rağmen seçim sonrası herkes tarafından kabul görmediğini söyleyen Taşel, bunu doğru bulmadığını belirtti. Taşel; “Partiyi rahat bıraksınlar. Partinin sahibi örgütlü üyesidir, hiçbir belediye başkanı değildir. Belediye başkanları partinin üzerinden elini çeksin.” açıklamasında bulundu.

Vadişehir TOKİ teslim tarihi belli oldu Vadişehir TOKİ teslim tarihi belli oldu

Belediyelerin örgütler üzerindeki tahakkümünü doğru bulmadığının altını çizen Taşel; “Belediyelerin örgütü özgür bırakmalarından yanayım. Burada 16 bin 500 üyemiz var. Dolayısıyla en değerli olan üyedir. Üye en doğru seçimi yapacaktır. Delegeye güvenmek gerekiyor. Yarış sonunda taraf olanlar sonuca katlanmalıdır.” dedi.

Ahmet Ataç’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘Chp il başkanlığını yönetmek kolay iş’ söylemine de cevap veren Taşel, Cumhuriyet Halk Partisi’nde il başkanlığı yapmanın kolay olmadığını belirtti. Taşel; “100 yıllık kurumsal bir yapıyı temsil ediyorsunuz dolayısıyla o koltuk çivili koltuktur, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğudur. O nedenle konuşurken dokuz tane boğazınıza düğüm atmak zorunda kalıyorsunuz.3 belediyesi olan yerde İl başkanlığı yapıyor başkanımız şeklinde söylemiş olabilir.” ifadelerinde bulundu.

Belediyeler Partililerine Sahip Çıkmalı

Odunpazarı kongresinde söylediği sözlerin yanlış bir yöne çekildiğini ifade eden Taşel, belediye başkanlarının partili evlatlarına kapılarını kapatmaması gerektiğini, önceliğin partililere iş vermek olduğunu söyledi. Taşel; “Fişlendiği için işe alınmayan partililere bir de siz kapatırsanız kapınızı o zaman partili olmak ne anlama geliyor. Bunu anlatmaya çalışmıştım. Sen bu partinin belediye başkanısın. Parti programı doğrultusunda çalışma yürütürken aynı zamanda da eşitler arasında partili fişlenmiş evlatları işe almak zorundasın.” şeklinde konuştu. 3,5 yıl içerisinde yaklaşık 1500 kişiye istihdam sağladığını da belirten Taşel, Eskişehirli belediyelerde bir tane istihdam sağlayamadığının altını çizdi.