Gündem

Belediyeyi sendika bastı iddiası

Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan DİSK Sendikası Eskişehir Şube Başkanı olan Çoşkun Sakcı ve beraberindeki 15-20 kişinin belediyeyi bastığını iddia etti.

Abone Ol

Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan DİSK Sendikası Eskişehir Şube Başkanı olan Çoşkun Sakcı ve beraberindeki 15-20 kişinin belediyeyi bastığını iddia etti. Gündoğan, “26 Ağustos 2024 Pazartesi günü Belediyemiz Hizmet binasında Makam odamda ilçe vatandaşlarımız ile görüşme esnasında saat 09:00 sularında DİSK Sendikası Eskişehir Şube Başkanı olan Çoşkun Sakcı ve beraberindeki 15-20 kişi Belediye hizmet binamızı basarcasına gelerek koridorumuzda ses ve kalabalık yaptığı için hem gelen vatandaşlarımızı hem de belediye personelimizin çalışmasına engel olmak ile beraber güvenli iş ortamını bozmuşlardır. Bu huzursuzluk ortamını ortadan kaldırmak adına koridora çıkarak DİSK Eskişehir Şube Başkanı olan Çoşkun Beye Temsilcileri ile görüşme sağlayabileceğimi, ancak bu görüşmenin böylesine kalabalık ve baskın yaparcasına olmaması gerektiğini ifade ettim. Bana cevap olarak Belediyeye nasıl işçi alırsın sorusunu yönelterek el ve kol hareketleri ile üstüme gelmeye çalıştılar.

Bu soruya cevaben Ülkemizde ki bu işsizlik ve ekonomik sorunların yanı sıra belediyemizin de hizmetlerinin aksamaması adına 3 yeni personele ihtiyacı olduğunu belirttim. Şu an Belediyemizin hala Yetkili sendikası Belediye-İş Sendikasıdır. Belediyemiz ile hiçbir alakası olmayan DİSK sendika Temsilcisinin bizlere bu şekil baskı yapmaya çalışmaları Mahmudiyemiz için hizmetlerimizi engellemeye çalışmalarını kınıyorum. Ayrıca Güzel ilçemiz Mahmudiyemiz için yapacağım hizmetleri veya yatırımları ne bir sendika ne de başka bir güç engelleyemez. Belediyemize gelerek benim, personelimin ve en önemlisi vatandaşlarımızın huzurunu bozan, tehdit edercesine bizlerin üstüne gelen DİSK Eskişehir Şube Başkanı yargı önünde bunların hesabını verecektir.”