Kültür sanat

Ben de Uçabilirim”ilk gösterimini gerçekleştirdi

Abone Ol

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının yeni çocuk oyunu“Ben de Uçabilirim”10 Ekim Perşembe günü ilk gösterimini gerçekleştirerek çocuklarla buluştu.

Şehir Tiyatroları sanatçısı Berkay Akın’ın yazıp yönettiği “Ben de Uçabilirim” adlı çocuk oyunununkukla ve dekor tasarımını Ayten Öğütçü, müziklerini Orhan Enes Kuzu ve ışık tasarımını Ali Rıza Tekin, üstlenirken, kukla yapımını ise Filiz Çankaya Uzun gerçekleştirdi.

Hayal etmenin büyüsünü ve bu hayalleri gerçekleştirmek için arkadaşlığın ve yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu,sevimli kuklalar eşliğinde eğlenceli bir dille anlatan oyunda Şehir Tiyatrosu sanatçıları Çiğdem Altuğ, Bilge Büyükerşen veNagihan Orhan görev alıyorlar.

3 yaş ve üzeri çocukların 10 Ekim Perşembe günü Sanat ve Kültür Sarayı’nda beğeni ile izlediği oyun, minik seyircilerden tam not almayı başardı. Öğretmenleri ve ebeveynleri ile oyuna gelen çocuklar alkışlarıyla oyuncuları kutlarken, oyun bitimi sahneye çıkan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hakkı Kuş, sezona nitelikli projelerle başlamış olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Çocukların güçlü hayal dünyasına sevimli kuklalarla eşlik eden “Ben de Uçabilirim” adlı kukla oyunu, sezon boyunca Şehir Tiyatrolarında sahnelenmeye devam edecek.