AK Parti teşkilatı, İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı insanlık dışı saldırı ve işgalin birinci yılı dolayısıyla vilayet meydanında bir basın açıklaması düzenledi. İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün, İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı insanlık dışı saldırının birinci yılında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha güçlü bir şekilde kabul etmediğimizi ve Filistin davasını savunmaya devam edeceğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz."

Albayrak, İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarıyla savunmasız Filistinli sivilleri hedef aldığını ve uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna imza attığını vurguladı. İsrail'in 7 Ekim tarihini soykırım suçunu örtbas etmek için bahane olarak kullandığını belirten Albayrak, "Bu noktada çok önemli bir gerçeğin altını çizmek istiyoruz: 7 Ekim’i meselenin sıfır noktası gibi ele alan bir yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyoruz. 7 Ekim, aslında İsrail katliam ve soykırım makinesinin hız ve şiddetinin daha da arttığı bir tarihtir" dedi.

AK Partili Vural: Kurt'un iddiaları asılsız AK Partili Vural: Kurt'un iddiaları asılsız

"Bir Yılda Binlerce Masum Hayatını Kaybetti"

İsrail’in acımasız saldırıları sonucunda geçtiğimiz bir yıl içerisinde 17 binden fazla çocuk, 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli sivilin hayatını kaybettiğini belirten Albayrak, “Hiçbir şey 7 Ekim’de başlamadı. 77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz” dedi.

İsrail’in uluslararası desteklerle bugüne kadar gelen suç şebekesi olduğunu söyleyen Albayrak, Batılı devletlerin ve uluslararası kurumların bu duruma yeterli tepkiyi vermediğini ifade etti. İsrail’i 1930’ların Nazi Almanyası’na benzeten Albayrak, "Tıpkı Nazi Almanyası gibi soykırımcı, saplantılı ve ırkçı bir ideolojiye sahiptir. Bugün İsrail durdurulmazsa, bölgeyi ateşe atana kadar devam edecektir" dedi.

"İslam Dünyası ve Türkiye’nin Önemi"

Açıklamasında İslam dünyasının durumu ile ilgili dersler çıkarılması gerektiğini söyleyen Albayrak, güçlü bir Türkiye’nin daha adil bir dünya ve etkili bir İslam dünyası için elzem olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Filistin davasının her platformda savunulduğunu dile getiren Albayrak, Türkiye’nin yalnızca diplomatik yollarla değil, insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin halkının yanında olduğunu belirtti.

"İsrail’e Karşı Mücadele Devam Edecek"

İsrail’in saldırganlığının stratejik boyutlarıyla da ele alındığını söyleyen Albayrak, İsrail’in “vaat edilmiş topraklar” söylemiyle Türkiye topraklarını da kapsayan planlarının farkında olduklarını vurguladı. Albayrak, "Cumhurbaşkanımızın yıllardır tekrar ettiği 'Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız' şiarını bir ahitleşme olarak görüyoruz" dedi.

Son olarak, Filistin’in sadece bir coğrafi bölge değil, tüm insanlığın vicdan davası olduğunu vurgulayan Albayrak, İsrail’in işgal politikalarına ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde devam edeceğini belirtti.