Çocukları sevindirdiler Çocukları sevindirdiler

Eskişehir'de yaşayan Rus asıllı Veronica Aydın, A Milli Futbol Takımı'nın maçlarının da izlendiği parkta karşılaştığı çöpleri gördüğünde ağladığını ve 3 gün boyunca ekiplerle birlikte temizlik yaptığını belirtti. Eskişehir'de bulunan Dede Korkut Parkı'nda kurulan dev ekranda vatandaşlar, A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarını takip etmişti. Binlerce kişinin coşku yaşadığı parkta, maçların ardından ise çevreye atılan çöpler kötü manzaralar oluşturdu. Bilinçsiz vatandaşların bıraktığı çöpler, görevliler ve duyarlı vatandaşlar tarafından toplandı. Parka yakın bir noktada ikamet eden Rus asıllı Veronica Aydın, çöp yığınlarından dolayı ağladığını ifade etti. Valilik ve belediye ekipleriyle birlikte çalışan Aydın, parkın 3 günde temizlendiğini belirtti.

"3 Gündür Çöp Topluyoruz"

Rus asıllı Veronica Aydın, parkta her gün spor yaptığını ve parkın durumunu gördükten sonra gözyaşlarını tutamadığını söyledi. Veronica Aydın, "Maçtan sonra parkta çok fazla çöp vardı. Her zaman bu sorun vardı, ama bu sefer çok kalabalıktı ve belediye elemanları yetişemedi. Durum çok üzücüydü çünkü biz bu şehri seviyoruz ve burada yaşıyoruz. Spor yapmaya ve çocukları eğlendirmeye geliyoruz. İnsanlar çöplerini bırakıyor ve sabah gelip çöpleri toplayacaklarını düşünüyorlar. Bu yanlış bir şey. 3 gündür çöp topluyoruz" dedi.

"Çevre Kirliliğinde Sözün Bittiği Yerdeyiz"

Parkın kötü görüntüsüne şahit olan ve kendisi de çöp toplayan Halit Andaç, "Sabah spor yapmak için 07:00'de burada dolaşıyorum. İlk geldiğimde vahim durumu gördüm. İnsanlar, maç seyrettikleri yeri bırakın, en uzak köşede bile çöp atmışlar. Çok bilinçsiz ve duyarsız bir davranış. Çevre kirliliğinde sözün bittiği yerdeyiz. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kesinlikle cezai müeyyideler uygulanmalı. Sigara izmariti atanlara bile hemen ceza verilmeli. Cezasız bu iş Türkiye'de olmayacak" diye konuştu.