Öğrenciler sabah karanlığında derse başlıyor

Depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan ve güçlendirme kararı alınan okullara yönelik konuşan Eskişehir Eğitim-Sen Şube Başkanı Sertaç Durdu, “İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hangi adımları attığı Eskişehir kamuoyu tarafından merak edilmektedir. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürümüz bu öğretim yılı boşaltılan okulların yapılacağını söyledi. Sayın müdürümüz ne zaman? Değerli Basın Emekçileri arkamızda duran Osmangazi Ortaokulunda bir faaliyet görüyor musunuz? Osmangazi ilkokuluna taşınan bu okulumuzda eğitim sabahın karanlığında 7.10’da başlamaktadır. Öğrencilerimizin birçoğu ilk saatlerde uyumakta ve güne verimsiz başlamaktadır. Sayın Müdürümüz bu eğitim süreci ne kadar verimli olabilir?” şeklinde konuştu.  

Açıköğretimle modern bir öğrenim deneyimi Açıköğretimle modern bir öğrenim deneyimi

Mualla Zeyrek ilkokulu kaderine mi terk edilecek?

Osmangazi ilkokuluna taşınan öğrencilerin 18.30’a kadar ders görerek karanlıkta başlayan derslerini yine karanlıkta bitirdiklerini dile getiren Durdu, şu soruları yöneltti; “Öğretmen evinin güçlendirme kararı neden uzun zamandır hayata geçirilmedi. Bu konuda hangi adımları attınız? Mualla Zeyrek İlkokulu kaderine mi terk edilecek? Bu okulumuzda öğrenci ve öğretmenler göçebe eğitime devam mı edecekler? Hakkında güçlendirme kararı çıkan okullar konusunda kamuoyuna neden sağlıklı bilgiler verilmemektedir? Eskişehir’de 6 Şubat depreminin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün eğitim kurumlarına yönelik başlattığı çalışmanın sonuçları, eğitimin paydaşları ile neden paylaşılmamaktadır?” 

Eğitime kaynak ayrılmamaktadır

Bugün Eskişehir’de okulların depreme hazır hale getirilmesi konusunda yeterli bir çalışmanın olmadığını ifade eden Durdu, “Eğitime kaynak ayrılmamaktadır. İlçelerimiz dahil birçok okulda binalarımızın güvenilirliği tartışmaya açık olmamalıdır. Eğitim Sen Eskişehir Şubesi olarak bu sürecin yakından takipçisi olacağımızı velilerimize, eğitim emekçilerine ve Eskişehir kamuoyuna duyuruyoruz.” dedi.