Gündem

Boşanma Avukatı

Abone Ol

Boşanma avukatı, medeni hukukun alt dalı olarak bilinen aile hukukuyla ilgili boşanma, velayet, nafaka ve mal paylaşımı gibi davalara giren avukatlardır. Sizde bu durumlar için Samsun boşanma avukatı ile iş birliği yapabilirsiniz.

Boşanma avukatlarına halk arasında aile avukatı da denmektedir. Boşanma davalarına giren avukatların kendilerini boşanma avukatı olarak tanıtması yasal değildir. Ancak halk arasında boşanma davalarına katılan avukatlara boşanma avukatı dendiği de görülmektedir.

Bunun yanı sıra boşanma davasının süreci, çiftler için oldukça yıpratıcı ve zorlu bir süreçtir. Boşanma davası sürecinde profesyonel bir hukuki destek almak bu zorlu sürecin daha kolay geçmesini sağlayacaktır. Aslen Türkiye mevzuatında boşanma avukatı olarak ayrı bir meslek grubu bulunmamaktadır. Halk arasında boşanma davalarını takip eden davacı ve davalılar bu terimi kullandığını için bu kavram sık sık duyulmaktadır.

Sizde Samsun ve çevresindeki boşanma davalarınız için profesyonel bir hukuki yardım almak istiyorsanız Samsun boşanma avukatı ile iş birliği yapabilirsiniz.

Boşanma Avukatları Nasıl Dava Hazırlığı Yapar?

İlk olarak olgular değerlendirilerek boşanma davası açmak için yeterli bir neden olup olmadığı araştırılır. Boşanma sebebi olarak kabul edilebilecek durumları şu şekilde sıralayabiliriz;

1.     Eşlerden birinin küçük düşürücü suç işlemesi,

2.     Aldatma,

3.     Eşlerden birinin diğerine kötü muamelede bulunması, hayatına kast etmesi ya da onur kırıcı davranışta bulunması,

4.     Eşlerden birinin haysiyetsiz hayat sürmesi,

5.     Eşlerden birinin haksız şekilde ortak konutu terk etmesi,

6.     Eşlerden birinin akıl hastası olması,

7.     Evliliğin eşlerin biri tarafından çekilmez derecede temelinden sarsılması.

Boşanma davaları için boşanma sebebinin doğru tespit edilmesi oldukça önemlidir. Çünkü davanın hakimi, davacının boşanma sebebine göre davayı inceleyecektir. Bu nedenle davanın hazırlık süreci mutlaka uzman bir yardım alarak yapılmalıdır. Sizde Samsun boşanma avukatı ile boşanma davanıza en iyi şekilde hazırlanabilirsiniz ve davanızdan istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz.

Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Boşanma sebebi tespit edildikten sonra dava dilekçesi hazırlanmalıdır. Eğer eşlerin boşanma dışında da talepleri var ise müvekkil ile bir görüşme yapılarak talepler netleştirilmelidir.

Müvekkil dinlendikten, boşanma sebepleri ve talepleri tespit edildikten sonra ulaşılan sonuçlara göre hareket ederek davanın hukuki temeli tespit edilmelidir ve dilekçe hazırlanmalıdır. Boşanma avukatınızın dava dilekçesinin istenilen sonucu elde etmeye elverişli olduğunu tespit ettikten sonra dava dosyası hazırlanmaya başlayacaktır.

Dava dosyasında yeteri kadar dilekçe sureti ve iddiaları güçlendiren delillerin bulunması gerekir. Deliller yazılı şekildeyse ve avukat bu delillere ulaşabilecek durumdaysa bu deliller mutlaka dava dosyasında yer almalıdır. Eğer dava dosyası hazırlanma sürecinde yazılı deliller o an ulaşılamayacak bir yerdeyse, dava dilekçesi içerisinde bu yazılı delillerin bulunduğu yeri göstererek mahkemeden delilin getirilmesi istenebilir. Eğer deliller tanık beyanına dayanıyorsa tanıkların adı, soyadı ve adresleri mahkemeye dava dosyası içerisinde verilmelidir. Dava dosyası bu şekilde tekemmül edildikten sonra adliyede dava har. Ve giderleri vezneye verilerek dosya teslim edilmelidir. Boşanma davası bu şekilde açılmaktadır. Samsun boşanma avukatı ile kolay bir şekilde boşanma davanızı açabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken avukatlık bürosunun iletişim numarasından aramak olacaktır.