Siyaset

Bu eser özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtıdır

CHP İl Başkanlığı Vilayet Meydanı’nda Tören Düzenledi

Abone Ol

30 Ağustos Zafer Bayram Programı çerçevesinde CHP Eskişehir İl Başkanlığı Vilayet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Vilayet Meydanı’ndaki 30 Ağustos programında konuşan CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, şunları söyledi;  “Bugün burada tüm olumsuz koşullara rağmen, bir milletin emperyalist işgale karşı yazdığı askeri ve özgürlük destanını, yani; zaferimizin 101. Yılını kutlamak ve şehitlerimizi anmak için toplandık.” dedi.

30 Ağustos Zaferi’nin; Mudanya Ateşkes, Lozan Barış Antlaşması ve Cumhuriyetin kurulmasına kesin olarak yol açtığını sözlerine ekleyen Taşel; “Kutlu Zafer için Mustafa Kemal ATATÜRK ‘Her evresiyle düşünülmüş, hazırlanmış yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu savaşlar, Türk ordusunun, Türk subaylarının ve komutanlarının yüksek güçlerini ve yiğitliklerini tarihte bir daha kanıtlayan ulu bir eserdir. Bu eser özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtıdır’ der ifadelerinde bulundu.

Taşel; “26 Ağustos’ta ‘hattı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh da bütün vatandır’ diyen Mustafa Kemal, işgalcileri İzmir’de denize döktükten sonra, laik cumhuriyeti kurmuş, devrimleri gerçekleştirmiş ve bizlere bu çağdaş cumhuriyeti armağan etmiştir. Bizim görevimizde bize emanet edilen çağdaş laik cumhuriyeti korumak ve demokrasi ile taçlandırmaktır.” dedi.

Vatanın kurtuluşunda canını hiçe sayarak kahramanca savaşan, kan veren, başta Mustafa Kemal olmak üzere bütün silah arkadaşları ve şehitlere Allahtan rahmet dileyen Taşel, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak 30 Ağustos zaferinin 101. Yılını kutladı.