Gündem

Bu tür saldırılar, çalışma azmimizi yok etmeyecek

Türk Harb-İş Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak'tan TUSAŞ Saldırısına Taziye Mesajı

Abone Ol

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısı, ülke genelinde büyük üzüntü yarattı. Savunma sanayii alanında yıllardır milli projelerde ortak çalışmalar yürüten Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) çalışanlarına yönelik bu hain saldırının ardından, Türk Harb-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, bir taziye mesajı yayınladı.

Başkan Atak, mesajında saldırının, Türkiye'nin savunma sanayii alanında gösterdiği ilerlemenin terör ve düşman odaklarını ne denli rahatsız ettiğini vurguladı. Atak, savunma sanayii işçilerinin önemli riskler altında çalıştıklarını ifade ederek, “Yerli ve milli projelerde görev alan personelimizin ne kadar değerli olduğu ortadadır. Bu sebeple ülkemize ve milli bütünlüğümüze kast edenlerin hedefi haline gelmektedirler” dedi.

TUSAŞ çalışanlarının gösterdiği büyük fedakârlıkların altını çizen Atak, “Bu tür saldırılar, çalışma azmimizi yok etmeyecek, bilakis daha büyük başarılar elde etmek için kararlılığımızı güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.

Saldırıda hayatını kaybeden TUSAŞ personeli için taziye dileklerinde bulunan Başkan Atak, “Başta hayatını kaybeden çalışma arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ailelerine ve tüm vatandaşlarımıza en içten taziyelerimizi sunuyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

Türk savunma sanayiinde dışa bağımlılığı sona erdirme çabalarının devam edeceğini vurgulayan Atak, “Bu tür hain saldırılar bizi yolumuzdan döndüremez” diyerek sözlerini tamamladı.