Gündem

Büyükşehir meclisi toplandı

Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı Olağan Meclis toplantılarının 2. Birleşim 1. Oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında gerçekleşti.

Abone Ol

Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı Olağan Meclis toplantılarının 2. Birleşim 1. Oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında gerçekleşti.

12. madde Gündoğdu mahallesi Sarsungur Göleti piknik alanı içerisinde bulunan açık otoparkların işletme süresinin sona ermesiyle bahsi geçen otopark alanlarının büyükşehir belediyesine KDV dahil elde edilen yıllık gelirden yüzde 25 pay ve 5 yıl süreyle işletilmesi için KENTAS'a devredilmesi meclis oylamaattia sumularak oy çokluğu ile kabul edildi

Meclis gündemine gelen Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait muhtelif alanlarda yer alan taşınmazların satışı, kat karşılığı satış vaadi ile sözleşme yapılması, sınırlı ayni hak tesis edilmesi veya kiralanması ile ilgili 13. Maddeye ilişkin konuşan Mihalgari Belediye Başkanı Zeynep Güneş, "Satılması istenen kiralanması istenen kat karşılığı verilmesi istenen yerlerin tek bir torba halinde gelmesi etik değil. Örneğin Gündoğdu'da yapamak istediğiniz engelli okuluna nasıl karşı gelelim lakin burada açık olmayan konular var. Arifiye'de bulunan kültür ve ticaret merkezi ya da Vardar iş hanı Bunları satalım mı kiralayalım mı konusunun hiç gündeme gelmemesi gerekiyor. Usul olarak bunların ayrı ayı gelmesi daha güzel olurdu. Bu şekilde geldiği için biz ret oyu veriyoruz." dedi.

13. maddeye ilişkin konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe ünlüce, "Birikmiş konuları tek maddede topladık. Bundan sonra da benzer konular olabilir. Tek maddede olmasımın sebebi uzun zamandır birikmiş olmasıdır. Arkadaşımız komisyona katılmış tek tek bilgi vermiş. Buradan sadece alınan bir yetkidir. Encümmen burada yaptığı tüm işlemler tüm denetim kurumları tarafından denetlenmektedir. Yetkiyi alıyoruz ihtiyaç olursa kullanıyoruz. İhtiyaç olmazsa kullanımıyoruz. Bu donem de tasarruf tedbirleri nedeniyle sıkıntılar ortada. Halka dönük yatırımlar olursa da bunu yetkiye açmak istiyoruz." şeklinde konuştu. 13. Madde mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.