Gündem

Cankurtaran Köyü’nde can kaybı

Abone Ol

Haber: Özlem Biberoğlu

Hopa’da  mesire alanı projesine karşı çıkan köy halkı ve firma yetkilileri arasında çıkan tartışmada hayatını kaybeden Reşit Kibar ve yaralanan 2 Hopa’lı için Eskişehir Alpagut –Atalan’da Madene Hayır Platformu üyeleri bir araya geldi.

HUKUK YOLUYLA YAPILABİLECEK HER ŞEY YAPILDI

Artvin Hopa’da  yapılması planlanan mesire alanı projesine karşı çıkan tartışmada hayatını kaybeden Reşit Kibar ve yaralanan 2 Hopa’lı için Eskişehir Alpagut –Atalan’da Madene Hayır Platformu üyeleri toplanarak protesto yaptı. Platform adına sözcülük eden Senem Çelik şunları söyledi: “Reşit Kibar, mücadele ruhu ile, topraklarının rant uğruna satılmasına, ormanlarının talan edilmesine karşı direnen iradenin, Cankurtaran Köyü direnişinin bir temsilidir. Bizler olayın bu aşamaya gelmesinin sorumlularını da tanıyoruz. Yaşanan cinayetten önce, ormanlarının yok edilmesine direnen köylü, hukuk yoluyla yapılabilecek her şeyi yaptı. Bu saldırıdan ve gerçekleşmesi muhtemel saldırılardan sadece saldırıyı gerçekleştiren failler değil, bu saldırılara zemin hazırlayan, çevre ve doğa katliamına karşı halkın yanında değil de şirketlerin yanında yer alan, her direnişte doğa ve yaşam savunucularına müdahale eden,  hedef gösteren iktidar ve kurumlar da sorumludur”

DOĞA KAZANACAK YAŞAM KAZANACAK. 

Yapılan protestonun ardından Senem Çelik sözlerine şu şekilde devam etti; “Reşit Kibar cinayeti, tüm yaşam ve doğa savunucularının ortak davasıdır. Karadeniz’e de bizim selamımızdır ki; Sakarya nehrinden Karadeniz topraklarına siyanürlü sular akıtmaya çalışan Cengiz Holding’e karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizler Eskişehir Alpagut-Atalan’da Madene Hayır Platformu olarak, tüm kamuoyuna sesleniyoruz. Doğamıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkalım. Reşit Kibar’ın mücadelesini yaşatalım ve ranta karşı direnişimizi büyütelim. Adalet ancak bizler talep ettiğimiz sürece yerini bulacak. Reşit Kibar’ın ailesine, sevdiklerine ve tüm doğa savunucularına başsağlığı diliyoruz. Mücadelesi ,mücadelemizdir”