Ali Haydar Çelik, Murat Özcan’a, “5 yıldır Murat Özcan’la çalışma yürütüyoruz. Murat Özcan AKP grup sözcüsü olduğu için belediyeler dışında merkezi idarenin himayesinde olan kurumlar ve yerine getirilmesi gereken konularda yetkili birisi ama 5 yıla yakın sürede benim şehrimizin Odunpazarı’nın sorunlarıyla ilgili sorduğum sorular, çözüm önerileriyle ilgili bir adım atılmadı. Sorularım açıkta kaldı. Murat Özcan’ın sadece işine gelen sorulara bizi uyutarak cevap verdiğini burada yaşayarak gördük.” dedi.

Şehr-i Derya Perişan Halde

Bugün var olan ve çözüm bekleyen özellikle çevre sorunlarına yönelik sorular yönelten Çelik, “Şehr-i Derya Parkı belediyeler tarafından düzenli temizliği yapılıyordu. Siz bunu belediyeden aldınız. DSİ eline verdiniz. Beraber gidelim parkın halini görelim. Perişanlık pislik. Anlaşılır gibi değil. Yurttaşlar kendi imkanlarıyla parkı temizlemeye çalışıyor. Odunpazarı’ndayken park temizdi. Bakım ve onarımı yapılıyor, herkes takdir ediyordu. Büyükşehir Belediyesi arkasında vergi daireleri vardı. Telle kapanmış, otlar büyümüş, pislik var. İnsanlar orası belediyeye ait sanıyor. Yıktınız, belediyeye vermiyorsunuz, temizlemiyorsunuz da. 71 evler bitişinde bir deremiz var. Siz bu dereyi 5 senedir temizleyemiyorsunuz, bakım onarım yapmıyorsunuz. Çevre kirliliği. Ufacık dereyi görevinizken yapmıyorsunuz, biz hizmet belediyeciliği yapıyoruz diyorsunuz” şeklinde sitem etti.

Belediye İstiyorsa Kendisi Temizleyebilir

Çelik’in sorularına yanıt veren Akp Grup Başkan vekili Murat Özcan, hükümetin yol arkadaşları olarak cevabı verilmeyecek hiçbir soru olmadığını ve bu zamana kadar bütün sorulara yanıt verdiklerini, bundan sonra da vereceklerini belirtti. Özcan, “Şehr-i Derya kendi parkını kendisi işletme kararı almıştır. İçeride çöpleri almak için Odunpazarı Belediyesi görev alabilir. Belediye bir hizmet vermek istiyorsa verebilir. Kanallarımız biz temizliğini yapıyoruz ama bu konularla ilgili kaç sefer temizlememiz gerekiyor. Siz bu konuda sınıfta kalmış bir belediyenin meclis üyesi olarak konuşuyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Gürhan Albayrak’tan Ayşe Ünlüce’ye teşekkür Gürhan Albayrak’tan Ayşe Ünlüce’ye teşekkür

DSİ kendi bölgesini temizlemek zorunda

Şehr-i Derya Parkı’na yönelik tartışmalara yanıt veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, konuyu DSİ’nin yapamayacağı bir işi üstlenmesinin sonucu olarak kaderine terk edilmiş bir yer olarak değerlendirdi. Kurt, “Biz davamızı açtık, olmadı. Orada piknik yapılsın istenmediği için gerçekleştirilmiş bir idari işlemdir. Belediyenin temizlik işleri belediyenin alanı içerindeki konutlarla sınırlıdır. Çevre kanunu, belediye kanunu net şekilde açıklamıştır. Kirleten öder. DSİ kirletiyorsa kendi bölgesini temizlemek zorundadır. Organize sanayi bölgesi temizliğini kendi yapıyorsa DSİ de kendisi yapmalıdır. Buna da kimse belediyeyi zorlayamaz. Belediye olarak biz sadece toplama alanına getirilen çöpü alır büyük çöplüğe götürmekle görevliyiz. Şehri deryayı da elimizden alınırken söyledik karışmayın dedik, karıştılar aldılar. Odunpazarı’nın çalışmaları oldukça başarılı şekilde yürütülmektedir.” dedi.