Gündem

CHP gündeminde parti içi değil, iktidara gelmek olmalı

CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “Her an olabilecek bir erken seçim için enerjimizi parti içinde değil, iktidar yürüyüşüne, seçim çalışmalarına aktaralım.”

Abone Ol

CHP Eskişehir İl Danışma Kurulu Toplantısı, partinin il başkanı Talat Yalaz’ın Genel Başkan Özgür Özel’in yolladığı mektubu okuyarak başladı. İl Danışma Kurulu’na parti yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Milletvekilleri; Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer, İbrahim Arsan ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen katıldı. Danışma Kurulu’nun açılışında konuşan CHP İl Başkanı Talat Yalaz, sözlerine “Eskişehir’de de yerel seçimleri başarı ile geride bıraktık şu anda kentte yüzde 97’ye yakın bir nüfusu CHP’li belediyeler yönetiyor. Bugün salonu dolduran kalabalık yerel seçim sürecinde sokaktaydı çalışıyordu hepsine teşekkürü borç bilirim.” diyerek başladı.

“ÖN SEÇİMİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yaklaşık 40 yıl sonra 3 ilçede (İnönü Mihalgazi ve Beylikova‘da) aday belirleme sürecinin ve iki merkez ilçedeki meclis üyelerinin belirlenmesinin ön seçimle yapıldığını hatırlatan Yalaz,  “Çünkü biz Pazar toplantılarımızda gördük ki örgüt ön seçim istiyor ve biz de ön seçim yapılmasını sağladık. Tepebaşı ve Odunpazarı bölgesinde yapılan ön seçimdeki katılım oranı çok üzücüydü, 6 bin üyesi bulunan tepebaşında katılım 1500’dü. 8 bin üyesi olan Odunpazarı’nda ise 2 bin üye katlı ile ön seçim yapıldı. Ön seçimi savunmaya ve sizler adına haykırmaya devam edeceğiz, çünkü üyelere vaad edeceğimiz en önemli şey ön seçimdir. Bu danışma kurulunda bu tür konuları da tartışmalıyız, üye kendini değerli hissetmelidir, üye olduğunda partilinin partide söz sahibi olacağını göstermeliyiz.” ifadelerini kullandı. 

ÖRGÜTLENME MAHALLELERDEN BAŞLAMALI

Yaklaşık 4 yıl sonra bir genel seçim olduğunu hatırlatan Başkan Yalaz, şunları söyledi: “Ancak iktidarın yönetim zafiyetine düştüğünü görüyoruz. Halk artık yüksek sesle erken seçimi dillendirmektedir, CHP iktidarın en büyük adayı olarak genel seçime hazır olmalıyız. Önümüzde bir tüzük kurultayı olduğunu düşünerek bazı sorunların bu danışma kuruşunda dile getirilmesi gerektiğini düşünüyorum önerilerinizi bizimle paylaşın. Öncelikle örgütlenmenin ilçe örgütlerinden tabana değil, sokaklarda ve mahalle ölçekli yapılması gerektiğini düşünüyorum. Odunpazarı ve Tepebaşında mahalle bazlı örgütlenmeleri teşvik etmeliyiz.”

“ENERJİMİZİ PARTİ İÇİ SİYASETE DEĞİL SEÇİME VERMELİYİZ”

“Parti için siyasete enerjimizi çok daha fazla harcadığımızı kabul edelim” diye konuşan Talat Yalaz, “Ancak bundan sonra Türkiye’nin sorunlarına çözüm olacağımıza insanları inandırmak için birlikte kenetlenerek iktidara yürümemiz gerekir, kendi içimizdeki sıkıntıları bir kenara bırakarak, gerekirse affederek iktidara güçlü bir şekilde hep birlikte çalışarak yürümeliyiz. Çünkü iktidara giden yolda CHPlilerin büyük bir enerjiye sahip olması lazım. Her an olabilecek bir erken seçim için enerjimizi iktidar yürüyüşüne, seçim çalışmalarına aktaralım.” şeklinde konuştu.

“TÜZÜK KURULTAYI İÇİN ÖNERİLERİNİZ ÖNEMLİ”

CHP Eskişehir’de Kadın kolları ve gençlik kolları takvimi açıklandı kadın kolları seçimi 14 Temmuz’da olacak.