İmamoğlu: “Cezaevindeyim ama ruh halim öyle değil”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir milletvekilleri İbrahim Arslan, Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile birlikte, Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.
Heyette ayrıca İstanbul’dan çok sayıda belediye başkanı ve siyasi isim yer aldı:
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan,
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer,
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık,
Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler,
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat,
TİP Hatay Milletvekili Can Atalay,
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,
İPA Başkanı Buğra Gökçe,
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat,
Mehmet Ali Çalışkan ve genç isim Berkay Gezgin de ziyarete katılanlar arasındaydı.
“Silivri tam bir çalışma kampı”
Ziyaret sonrası kamuoyuyla paylaşılan mesajda İmamoğlu, cezaevinde olmalarına rağmen ruhen güçlü olduklarını vurguladı:
“Cezaevindeyim ama ruh halim öyle değil. Bedenimizi hapsettiler ama ruhumuz özgür. Bu süreci görev gibi alıp, çok sıkı çalışıyoruz. Bizim açımızdan Silivri tam bir çalışma kampı!”
“Tarihi bir görevdeyiz”
İmamoğlu, içinde bulunulan sürecin Türkiye’nin geleceği açısından tarihi bir kırılma noktası olduğuna dikkat çekti:
“Çok tarihsel bir süreç içinde tam bir kırılma yaşıyoruz. Hepimiz tarihi bir görevdeyiz. Bu durum sorumluluğumuzu daha da büyütüyor. Ülkemize ve milletimize bu kötülükleri yapanlar, kendi çocuklarının dahi yüzlerine bakamayacaklar.”
“Her şey çok güzel olacak”
İmamoğlu mesajının sonunda topluma umut dolu bir çağrıda bulundu:
“Vatanımı ve milletimi çok seviyorum. Ülkemizin her şehrini, her insanını huzurlu, başarılı ve umutla yaşamasını birlikte başaracağız. Her şey çok güzel olacak!”