Gündem

CHP’li belediyelere yönelik art niyetli bir uygulama

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediyelerden tahsilatına başlanılacak olan SGK prim borçlarına ve Karapınar bölgesinde başlattıkları kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

  
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediyelerden tahsilatına başlanılacak olan SGK prim borçlarına ve Karapınar bölgesinde başlattıkları kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. 
“AKP’liler SGK prim borçlarını hiç ödemiyordu”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri kastederek SGK prim borçlarının “kaynağından tahsilatına” başlanacağı konusuna ilişkin konuştu. Kurt, “Belediyeler şimdiye kadar hiç SGK primi ödemiyordu. CHP’li belediyeler ödüyordu çünkü bize icra geliyordu. AKP’liler hiç ödemiyordu. Daha sonra iktidar bir af çıkarıyordu o vergi borçları affediliyordu ve uzun vadeli taksitlere bağlanıyordu. İnsanlar kara geçmiş oluyordu, faizsiz kredi kullanmış oluyordu. Şimdi amaç sadece CHP’li belediyelere zarar vermek. Örneğin bizim şu aşamada SGK ile yeni bir uzlaşma yaptık ayda 10 milyon daha ödeyeceğiz. Normal işleyen sigorta primlerimiz de devam edecek. Biz şu an bu sıkıntıyı aşabilmek için ayda 22 milyon, 15 milyon da eski birikenleri ödeyeceğiz. Yani 37 milyon lira ayda SGK primi ödemek zorunda kalacağız. Bu şu anlama gelir biz 37 milyon liralık işi yapamayacağız. 37 milyon lira para bulma şansımız da az olacak.” dedi. 
“5’li çetelerden alacakları tahsil etmiyorlar”
İktidarın CHP’li belediyeleri sıkıntıya sokmak istediğini belirten Kurt, “Belediyelerin tümünün sigorta borcu Sosyal Sigortalar Kurumu’nun ya da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun alacaklarının sadece yüzde 5’i. Yüzde 95’i o 5’li çete dediğimiz kişilerden ya da özel sektördeki kişilerden oluşan alacaklar. Onları tahsil etmiyorlar, yaptırım yapmıyorlar sadece belediyelere İller Bankası payından kesinti yapıyorlar. Geçen ay bizim kesildiği gibi pek çok belediyenin kesildi. Dolayısıyla CHP’li belediyelerin çalıştırılmaması, elinin kolunun bağlanması için yapılan bir uygulama. Art niyetli bir uygulama. AKP’liye yapmayıp bize yapılan bir uygulama.” değerlendirmesinde bulundu.