Gündem

Çiftelerde başkana tehdit iddiası

Abone Ol


Vatan Partisi Çifteler İlçe Başkanı olan ve Çifteler Cumhuriyet Meydanında çay bahçesi işletmeciliği yapan Mesut Tuna, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı'ya 'kadın kimliği' üzerinden hakaretler yağdırdığı iddia edildi.

Bu hadise, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nde Çifteler Belediye Başkanı seçilen Zehra Konakcı'nın seçim vaatleri arasında yer alan Çifteler Cumhuriyet Meydanının yenilenmesi ve bu meydana entegre bir sosyal tesis açılması nedeniyle yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşen Başkan Konakcı, meydanda yenilenme çalışmaları ve sosyal tesis yapımı ile ilgili EBB'den olumlu geri dönüş aldı. Büyükşehir desteğiyle yapılacak olan bu çalışmanın yakın gelecekte başlaması planlanıyor.

Başkan Zehra Konakcı, bu geri dönüşün ardından Cumhuriyet Meydanında bir çay bahçesi işleten Mesut Tuna'ya yıl sonuna kadar işletmesini boşaltmasını tebliğ etti. Çalışma başlayacağı ve bu binanın yıkılacağından dolayı işletmeyi boşaltma talimatı veren Başkan Konakcı'ya Mesut Tuna "Ben buradan çıkmam." yanıtını verdi.

Çifteler Belediyesi ile sözleşmesi bulunmayan, hatta işletme ruhsatı bile olmayan Mesut Tuna'ya bu iş yerinin işletme haklarının geçtiğimiz dönemlerde verildiği biliniyor. Buna rağmen çeşitli mazeretler ile işletmeyi boşaltmayı kabul etmeyen Tuna'ya, Başkan Konakcı net şekilde burayı boşaltması gerektiğini yeniden deklare etti.

Yaşanan bu olay sonrasında Mesut Tuna, şahsi Facebook hesabından Başkan Zehra Konakcı'yı ve Konakcı'nın "kadın kimliğini" hedef alan oldukça çirkin bir açıklamaya imza attı.

Mesut Tuna, Başkan Konakcı'ya açık açık ağır hakaretlerde bulunurken, aynı zamanda, "Konuyu yargıya ve İç İşleri Bakanlığı müfettişlerine taşımayan şerefsizdir." diyerek de Başkan Konakcı'yı ve Çifteler Belediyesi'ni üstü kapalı olarak tehdit etti.

Başkan Zehra Konakcı ise kendisine yapılan bu çirkin saldırı yüzünden oldukça üzgün olduğunu ve sınırı aşan, kadın kimliğini hedef alan saldırıdan ötürü Mesut Tuna'ya yargı huzurunda dava açacağını dile getirdi.