Okul alışverişini son güne bırakmayın Okul alışverişini son güne bırakmayın

Gürol Yer, “Milli Eğitimin yanlış ve yanlı uygulamaları neticesinde dengesi bozulan okul tanınırlığı ve tercih algısıyla okullara kayıtta velilerden okul aile birliklerince oldukça uçuk rakamlar talep edilmekte ve ısrarla istenmektedir. Yani tam anlamıyla konu ticari bir duruma net olarak getirilmiştir. Şehir merkezindeki bir okulumuzda ana sınıfı kaydı için 6 bin 700 lira, yine buraya yakın bir ortaokulda adrese dayalı sistemin yönlendirdiği öğrencinin velisinden 3 bin lira talep edilmiş ve paranın okul aile birliğine ödenmemesi durumunda kaydın yapılamayacağı bizzat okul müdürünce veliye söylenmiştir.” açıklamasında bulundu. 
“Bağış adı altında para isteniyor”
İstenen paralara yönelik velilere okul giderleri, bakım ve tadilat için ödenek şeklinde nedenler sıralandığını ifade eden Gürol Yer, İl Milli Eğitim Müdürü’ne seslendi; “Bu yapılanlar hak mıdır? Hani eğitim anayasal haktı? hani eğitim ücretsizdi? Hani her bireye eşitti? Hani kendilerinin bağlı olduğu siyasi irade Türkiye’yi değiştirmişti. Gündelik kazancı olan bir veli,10 bin lira emekli maaşı olan bir veli, 17.002 lira asgari ücret alan bir veli bu bağış adı altında istenen rakamları nasıl verecek ya da onun çocuğunun hak ettiği okulda eğitim hakkı yok mudur?  Bu konuya hangi siyasetçi, hangi milletvekili, hangi bürokrat cevap verecekse buyursun bekliyoruz.” dedi. 
Kamuoyuna seslenen Gürol Yer, “Bu konu ve yarattığı mağduriyet bir yönetimsel yanlış ile hatanın ürünüdür, sorumlusu siyasettir, siyasi iktidardır. Milli Eğitim bütçesinden başka kanallara aktarılan milyarlarca lira Milli Eğitime bağlı okullarda okuyan garibanın çocuğunun hakkıdır ama mevcut zihniyet bu hakkı bile gasp etmektedir diyoruz kamuoyunun konuya dikkatini çekiyoruz.” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.