Eskişehir OSB’nin, BEBKA desteğiyle hayata geçirdiği “Dijital Dönüşüm Merkezi Projesi”, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödül Programı'nda “Dijitalleşme” kategorisinde finale kaldı.

Türkiye’nin en önemli üretim üslerinden biri olan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB), sanayinin sürdürülebilir ve rekabetçi gelişimine öncülük etmeye devam ediyor. Yenilikçi altyapı projeleri ve ileri teknoloji yatırımlarıyla bölgesel kalkınmaya katkı sunan Eskişehir OSB’nin, BEBKA desteğiyle hayata geçirdiği Dijital Dönüşüm Merkezi Projesi, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödül Programı'nda “Dijitalleşme” kategorisinde finale kalmayı başardı. Geçtiğimiz yıl, Üretim ve Beceri Odaklı Kadın Sosyal Gelişim Atölyesi (KASGA) Projesi ile ödül kazandıklarını hatırlatan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, bu yıl da Dijital Dönüşüm Merkezi Projesi ile finale kalmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Dijitalleşmede Türkiye’ye örnek bir proje

ESKİŞEHİR OSB 55 YAŞINDA! ESKİŞEHİR OSB 55 YAŞINDA!

Başkan Nadir Küpeli, projenin amacını ve katkılarından söz ederek, “Eskişehir OSB olarak, sanayimizin dijitalleşme ihtiyaçlarını karşılamak, verimlilik ve sürdürülebilirlik süreçlerini desteklemek için bu projeyi hayata geçirdik. Dijital Dönüşüm Merkezi Projemiz, düşük enerji tüketimi sunan uzun mesafeli kablosuz iletişim protokolü LoRaWAN teknolojisiyle, OSB genelinde geniş bir iletişim altyapısı oluşturdu. Bu kapsamda 430 sanayi kuruluşunda aktif kullanılan bir sistem hayata geçirildi; 25 ağ geçidi ve 890 uç nokta cihazı ile veri toplama ve analiz süreçleri yürütülüyor. Ayrıca, proje kapsamında genç istihdamı destekleyerek 2 yeni personel işe alındı” dedi.

Türkiye’de bir OSB içerisinde ilk uygulama

Küpeli, sanayi kuruluşlarının dijitalleşme süreçlerine katkı sunarak, maliyet etkinliği ve verimlilik artışı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Proje sayesinde veri analitiği ve nesnelerin interneti uygulamaları ile üretim süreçlerinde önemli iyileştirmeler elde edildiğini belirten Küpeli, “Bu proje, Türkiye’de bir OSB içerisinde, bu kapsamda ve ölçekte gerçekleştirilen ilk uygulamadır. BEBKA’nın desteğiyle 24 aylık bir süreçte tamamladığımız projemiz, yerli ve milli üretimi teşvik etmesiyle de büyük bir öneme sahiptir” dedi.

Çalışma hayatının geleceğine katkı sunuyoruz

Dijital dönüşümün, yalnızca sanayi değil, çalışma hayatının geleceği için de kritik bir öneme sahip olduğunun altını çizen Küpeli, “Otomasyon, yapay zekâ ve nesnelerin interneti uygulamalarıyla iş süreçlerini daha verimli hale getirmek mümkün. Bu proje, aynı zamanda çalışanlarımızın dijital becerilerini artırarak iş gücünün yetkinliğini yükseltmeyi hedefliyor” diye konuştu.

Projemizin ulusal düzeyde takdir edilmesi onurdur

TİSK tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödül Programı’nda finale kalmalarının kendilerini onurlandığını belirten Başkan Küpeli, “Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu her sene gerçekleştirdiği Ortak Yarınlar Ödül Programı ile değişen ve dönüşen dünyada, iyi uygulamaların yaygınlaştırılması ve kurumsal sosyal sorumluluk anlayışının benimsenmesi için öncülük ediyor. Çalışma Hayatının Geleceği ana teması ile tüm kurumlara yol gösteriyor. Bu kategoride finalist olmamız, projemizin yenilikçi yaklaşımının, sağladığı faydaların ulusal düzeyde takdir edilmesi açısından büyük bir onurdur. Tüm sanayicilerimizi, çalışanlarımızı, halkımızı ve şehrimizi projemize bu link vasıtasıyla oy vererek (https://oylama.vidobu.com/tisk/ortak-yarinlar-birlikte-mumkun-2024/dijitallesme-tisk-2024/dijital-donusum-merkezi-tisk-2024)destek olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.