Eğitim-Sen Eskişehir Şube Sekreteri Süreyya Üner, eğitimde yaşanan sorunlara ilişkin şube binası önünde basın açıklaması yaptı. Eğitimin ekonomik krizin gölgesinde tasarruf tedbirlerine kurban edildiğini ifade eden Üner, "Okulları yeni döneme hazırlamak için uğraşan okul idareleri para sorununu velilerden aldıkları bağışlara çözmekteler. Ödenek yok. Okullar açıldığında yardımcı hizmetli sorununu da velilere fatura ederek çözmek dışında bir formül ortada yok. Merkezi eğitim bütçesine kaynak yaratmak adına okul bahçeleri otopark olarak satışa çıkarılmaktadır." açıklamasında bulundu. 


" Paran kadar eğitim" 

Eskişehir'deki mevcut eğitimin durumunun 'paran kadar eğitim' anlayışına sıkıştığını dile getiren Üner, "Veliler çocuklarının geleceğinden vazgeçiyor. Geçen eğitim döneminde devamsızlık ve okul bırakma Cumhuriyet tarihinde rekor kırmıştı. Bu öğrenciler ucuz işgücü olarak sermayenin hizmetine sunuldu." dedi.


"Boşaltılan okullarda hiçbir ilerleme yok" 

Deprem nedeniyle boşaltılan okul inşaatlarında hicbir ilerleme olmadığının altını çizen Üner, "Kamuoyuna sadece Eskişehir Anadolu Lisesi üzerinden bilgi veriliyor. Ya Mualla ZeyrekIÖO, Porsuk IÖO, Osmangazi Ortaokulu bu şehrin okulları değil mi?" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Okullarda sıra sorunu yaşanıyor"

Sınav Kaygısı ve Baş Edebilme Yöntemleri Sınav Kaygısı ve Baş Edebilme Yöntemleri

Okul mevcutlarının artışı nedeniyle okullarda sıra sorunu yaşandığına dikkat çeken Üner, "Öğrenci sırası bulamayan okulları ciddi bir sınav beklemektedir. Eskişehir'deki okulların yarısı neredeyse ikili eğitim verecek. Tam gün eğitim Eskişehir için artık hayal oldu." şeklinde konuştu. 

"Belediyeler üzerine düşeni yapmak zorunda"

Okullardaki beslenme konusuna da değinen Üner, Belediyelere seslendi. Üner, "1 Öğün yemek ve su konusunda Eskişehir'de belediyelere büyük iş düşmekte. Fakat atılan bir adım ortada yok. Bu şehirde kaynak her şeye yaratılmakta fakat öğrencilere gelince bütçe bahanesine sığınılmaktadır. Bir ülkenin geleceği, o ülkedeki öğrencilerin gördüğü eğitime bağ