Alkan, “Milli Eğitim Bakanımızın basına düşen, sınıfta kalma, açık lise ve devamsızlıkla ilgili açıklamaları eğitim sistemimize bakışın gerçeklikten ne uzak olduğunu ortaya koymaktadır. Eğitime dair sorunların bilimsel ölçütler ile çözmek yerine günü kurtarmaya yönelik açıklamalar ile geçmiş Bakanlarımız ortak noktasıdır. Altyapı sorunu çözülmeden hiçbir mesele halledilemez.
İSTİKRARI OLMAYAN POLİTİKALAR İLE SONUÇ ALINAMAZ!
2002 yılından bugüne kadar 9 Milli Eğitim Bakanı değiştiren, istikrarsız politikalara imza atan hatta bir önceki Bakanın uygulamalarını ilk ortadan kaldıran aynı iktidarın mensupları değilmiş gibi hareket ediliyor. Onlarca kez sistem değişti. 6 kez liseye giriş, 3 kez üniversiteye giriş sistemi, eğitim emekçilerine, paydaşlarına ve velilere sorulmadan değiştirildi. Sonuç ortada. Mutsuz bir gençlik, işine yabancılaşan eğitimciler, okul ve öğretmen peşinde koşan para kaynağı veliler.
EĞİTİM BİR ÜLKENİN GELECEĞİDİR!
Kamusal ve bilimsel eğitim siyasal iktidarın tercihleri ile bitirilmiştir. Sorunun kaynağı olan politikaların mimarları çözümün adresi olamazlar. Sorunların temel kaynağı 12 yıllık kesintisiz eğitimin geçişlerini 4+4+4 şeklinde uyarlayan iktidarın eğitim politikalarıdır.
2011-2012 Eğitim yılında eğitime başlayan öğrencilerin büyük çoğunluğu 12 yıl sonunda eğitimlerini bitiremediler. Açık ortaokul ve liselere geçiş patladı.
Eskişehir'de bu zaman diliminde açık Ortaöğretime 5449 erkek, 6294 kız öğrenci kayıt yaptırdı kısaca örgün eğitimin dışına çıktı. Bu kız çocuklarının yüksek oranı nasıl açıklanacaktır?
EMEK MAHALLESİNE ANADOLU LİSESİ YAPAMAYAN BİR BÜROKRASİ İLE SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ.
Eskişehir gibi göç alan illerde derslik üretemeyen bürokrasi ayda bir il milli eğitim müdürü değiştirerek sorunları çözmek yerine ötelemiştir. Bırakın diğer sorunları Emek Mahallesinde bir Anadolu lisesi dahi yapılamamıştır.
MESEM ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN DİĞER ADIDIR.
Sorun Eskişehir Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde olduğu gibi MESEM Projesi ile örgün eğitimin bitirilmesidir. En az 720 bin çocuk, “çocuk işçi” olarak çalıştırılıyor bu merkezlerde . Temelinde yoksulluk olan Mesleki eğitim merkezlerinde 502 bin çocuk haftanın 4 günü çalıştırılıyor ve istatistiklerde okula gidiyor gösteriliyor.
801 çocuk iş cinayetlerinde yaşamını kaybetti.
Yüz binlerce çocuğun çocukluğu çalındı sorun budur .
TAŞIMALI SİSTEMDE SORUN BÜYÜK, 1 ÖĞÜN YEMEK KONUSUNDA SINIFTA KALINDI. YA DEPREME HAZIRLIK?
Ülkede olduğu gibi Eskişehir'de depreme kaç okulumuz hazırlıklıdır? Bu sorunun cevabını bir önceki Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE vermedi. Yeni Milli Eğitim Müdürümüz bu konuda Eskişehir kamuoyuna açıklama yapmalıdır.
Eğitim Sen olarak eğitimde istikrarsız bakanlık politikaları ile sorunların çözümü konusunda ümitli değiliz.”