Memleket Partisi Eskişehir İl Başkanı Dr. Baki Dündar, 1 Mayıs’ı parti üyesi işçilerle birlikte kutlayacaklarını söyleyerek, 1 Mayıs İşçi ve Emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü öncesinde, “Ülkemizde işçilerin, emekçilerin yaşam koşullarının günden güne zorlaştığını, hukukun egemen olduğu, akıl ve bilimle yönetilen Türkiye’yi yeniden inşa ettiğimizde tüm emekçi kesimlerin hak ettiği yaşam seviyesine kavuşacaklarını” belirtti.
Dündar basın açıklamasında; Memleket Partisi’nin toplumun tüm kesimleri için politikalar oluşturduğunu, çözümler ürettiğini söyleyerek, “Vatandaşlarımızın önemli bir bölümünü oluşturan sessiz çoğunlukla, işçi ve köylülerle, esnaf ve sanayicilerle, gençler ve kadınlarımızla birlikte önümüzdeki seçimlerde ülkemizi yoksullaştıran iktidarı da, beceriksiz muhalefeti de göndereceğiz, geleceğimizi birlikte geri alacağız” açıklamasında bulundu.
1 Mayıs İşçi Bayramı
İşçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve mücadele günü.
Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir.
1 Mayıs 1886'da Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler günde 12 saat, haftada 6 gün olan çalışma takvimine karşı, günlük 8 saatlik çalışma talebiyle iş bıraktılar. Chicago'da yapılan gösterilere yarım milyon işçi katıldı. Luizvil'de (Kentaki) 6 binden fazla siyah ve beyaz işçi, birlikte yürüdü.
14 Temmuz-21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de Fransız bir işçi temsilcisinin önerisiyle 1 Mayıs gününün tüm dünyada "Birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Böylece ikinci gösteri 1890 yılında yapılabildi.
Zamanla 8 saatlik iş günü birçok ülkede resmen kabul edildi. 1 Mayıs böylece işçilerin birlik ve dayanışmasını yansıtan bir bayram niteliğini kazandı. Günümüzde sosyalist ülkelerde (Çin, Kuzey Kore, Vietnam, Laos, Küba, Venezuela, Nepal, Bolivya) ve daha birçok ülkede 1 Mayıs'ı işçiler büyük kitle gösterileriyle kutlamaktadır.